El Govern treballa en la creació d’un institut nacional d’estadística de cara al 2012

Autor: G. P.
Font: diari d'andorra
Publicat el: 20 d'Octubre de 2010

El Govern preveu crear de cara a l’any 2012 un institut nacional d’estadística, que derivaria de l’actual departament. Aquest organisme actuaria com una parapública i esdevindria “la font de totes les dades a nivell estatal”, segons va explicar el secretari d’Estat per a la reforma de l’Administració, Alfons Miralles.

Un primer pas cap a aquesta fita serà l’aprovació de la llei de la funció de l’estadística pública, que s’acaba d’entrar a tràmit al Consell General.

Aquest text pretén assegurar que persones físiques i jurídiques col·laborin a l’hora de proporcionar dades, prioritza la utilització de les dades administratives com a font d’informació enfront les enquestes a la vegada que dóna confiança regulant el secret estadístic. D’altra banda, també converteix el departament d’estadística en l’autoritat visible en la matèria. La creació del futur institut d’estadística també s’haurà de fer per llei. La idea és que es financi amb fons del Govern. El director del departament, Alexis Estopiñán, també va avançar que s’està ultimant l’Enquesta de Forces del Treball d’Andorra, iniciada ara fa un any. Entre d’altra informació, es coneixeran les ocupacions dels ciutadans, els salaris i, en especial, l’índex d’atur.

pdf3.jpg