Turisme engega un pla de formació per als guies

Autor: pepa gallego
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 16 d'Octubre de 2010

El d’ahir va ser «un dia importat», per a l’Associació de Guies Turístics d’Andorra, en paraules de la seva portaveu, Emma Alieu. Així es mostraven de satisfetes les representants d’aquest col·lectiu, format des de fa més de vuit anys, després d’haver-se reunit amb el ministre de Turisme, Comerç i Indústria, Claude Benet.

Una trobada que va ser inèdita ja que per primer cop els membres d’aquest sector privat andorrà se senten reconeguts per l’Administració. A partir d’ara s’engega un pla de formació per als guies turístics del país que tindrà la seva acreditació formal.

Benet va anunciar ahir que a partir d’aquesta primera trobada s’elaborarà un pla de formació per als guies turístics que formen part de l’associació i aquells que vulguin participar en el que pot ser «una porta oberta a una possible feina». Amb aquesta nova iniciativa des del ministeri de Turisme es pretén oferir «un servei de més qualitat i evitar l’intrusisme amb guies o conductors d’autobusos que venen de fóra», va explicar Benet.

trencar amb l’intrusisme /El ministre de Turisme va explicar ahir que en països «turísticament ben organitzats, no hi ha la possibilitat de tenir un guia de fora, sinó que ha de ser del mateix país que es visita», va manifestar. Per aquest motiu i per trencar amb l’intrusisme que en aquest sector es dóna, i a més per gent estrangera, des del ministeri es vol defensar els professionals que hi ha al país, mitjançant una formació que a més els permeti tenir un distintiu com a guia turístic d’Andorra. Aquest pla formatiu, en el què participarà de la mà del ministeri de Turisme, el d’Educació, es pretén que estigui elaborat per a la primavera vinent. Es tracta de donar més prestigi a aquests professionals «i oferir una protecció a la feina que fan», va explicar Benet.