El Govern destinarà 2 milions d’euros a la formació d’aturats

Autor: Pepa Gallego
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 17 d'Octubre de 2010

L’Executiu té previst destinar dos milions d’euros per a l’aplicació dels programes de formació i de pràctiques en empreses per a aturats, que es preveu que siguin aprovats a finals d’aquest mes o principis del vinent.

A aquesta partida se li haurà d’afegir al voltant d’un milió d’euros més, que es destinaran a la prestació de caràcter assistencial per als aturats. Així ho va confirmar el secretari d’Estat de Treball, Jesús de Tena, qui va manifestar la importància d’aquests programes per eliminar el desajustament que existeix amb l’increment de les xifres d’aturats i la permanència de les d’ofertes treball. «A Ocupació ens trobem amb un nombre de gent en recerca de treball i es produeix una contradicció, ja que es donen poques contractacions pel nombre d’ofertes laborals que hi ha», va explicar De Tena. La finalitat d’aquests programes és formar els aturats per aconseguir els perfils que necessiten les empreses.

Aquests programes s’anomenen de Foment de la Contractació i de Formació Pràctica en el si de l’empresa per a persones aturades. Un altre dels projectes formatius és el Programa de Formació per la Teoria Bàsica, que acompanyaria al primer. Una vegada redactada aquesta programació es passarà al Govern per a la seva l’aprovació.

La redacció dels programes de formació per a aturats que s’està elaborant des de la Taula de Treball es té previst que finalitzi en les properes setmanes, ja que aquests programes volen aplicar-se a finals d’aquest mes o principis del vinent.

Des d’Ocupació s’està treballant per estudiar els perfils que necessiten les empreses del país que tenen ofertes de treball i també es vol identificar els col·lectius més vulnerables, com a primers destinataris dels cursos formatius. L’edat de l’aturat o l’aturada i el temps que està en recerca de treball seran altres criteris que es tindran en compte. A més, també s’ha d’elaborar el programa de formació específica en l’empresa.

Els continguts de les formacions i els criteris per fer una avaluació determinada també estan sent acordats entre els diferents agents socials de la Taula de Treball. Per part d’Educació hi participaran professors de Formació Professional.

pdf3.jpg