Les negociacions amb la UE centren el primer viatge d’Espot a Croàcia

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 16 d'Octubre de 2010

Les respectives negociacions que mantenen Andorra i Croàcia amb la Unió Europea van centrar la primera reunió que ha mantingut el ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, amb el seu homòleg croat, Gordan Jandrokovic, en el marc de la visita oficial que el ministre està fent a Croàcia.

Durant la trobada que van mantenir els dos ministres ahir, a banda de parlar de la voluntat dels dos governs d’estrènyer les relacions econòmiques i comercials ja existents i de promoure el turisme en ambdós països, també van tractar abastament les respectives negociacions amb la Unió Europea.

El ministre Espot va explicar al seu homòleg la voluntat del Govern de negociar un acord d’associació ad hoc amb la UE que permeti a Andorra formar part del Mercat Interior i aconseguir un espai econòmic pels petits estats tenint en compte les especificitats històriques, geogràfiques i demogràfiques i la declaració 3 de l’article 8 del Tractat de Lisboa. Croàcia aspira a ser membre de la UE a partir del 2012.