Signat l’acord per abocar les terres de la Tàpia a la Rabassa

Autor: redacció
Font: bon dia
Publicat el: 15 d'Octubre de 2010

El ministre d’Ordenament Territorial, Gerard Barcia, i el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Pintat, van signar ahir al migdia al despatx ministerial l’acord relatiu a les terres provinents dels treballs del túnel de la Tàpia, que va ser aprovat per les dues institucions el 6 d’octubre passat.

La signatura d’aquest conveni permet transportar la totalitat de les terres sobrants provinents de l’obra del túnel de la Tàpia des de la desviació de Sant Julià de Lòria fins a l’abocador controlat de la Rabassa. S’estima que s’hi abocaran 207.857,14 tones de terres.

El conveni de col·laboració preveu que el preu per tona abocada és de 7 euros. Això representa que el Govern haurà d’assumir un cost total d’1.455.000 euros a aquest efecte. De fet, el consell de ministres, en la sessió celebrada el primer d’octubre, ja va autoritzar mitjançant un decret el corresponent avanç de fons per front a aquesta despesa.

Des de l’executiu es va assegurar ahir, mitjançant un comunicat, que amb la signatura d’aquest conveni “es resol una problemàtica significativa d’aquesta obra que permetrà acomplir el programa d’execució establert, que preveu el seu acabament a la tardor del proper any 2011”.

pdf3.jpg