Bartolomé diu que ApC no va fer cap proposta a la taula

Autor: agències
Font: bon dia
Publicat el: 15 d'Octubre de 2010

El president de la Taula de la Funció Pública, Bruno Bartolomé, es va mostrar ahir sorprès per la desvinculació que ha anunciat Andorra pel Canvi (ApC) d’aquest organisme, i va dir que els seus consellers mai van fer cap aportació en relació amb la reforma de l’administració.

Bartolomé considera “estrany” que s’hagin esperat tant de temps a prendre la decisió i pensa que els motius reals podrien ser “raons internes del grup allunyades de l’objecte de la taula”. Bartolomé també va afegir que no comparteix que es qualifiqui la taula de negociació entre el Govern i els sindicats.

El secretari d’Estat d’Interior va afirmar que “és una llàstima” que Andorra pel Canvi abandoni la taula de treball, perquè estaven a l’espera de conèixer les seves propostes en matèria de reforma de l’administració i entenien que era el lloc adequat per formular-les. El president de la taula va posar com a exemple la manca de propostes en matèria de mobilitat dels funcionaris.

Bartolomé va negar que la taula s’hagi convertit en una negociació de contractes entre el Govern i els sindicats, sinó que el que es fa és analitzar entre totes les parts la llei per extreure’n unes orientacions i una base de cara a una futura modificació. Per aquest motiu, considera que s’ha fet un treball rigorós, que ja arriba a la seva fi, i que en cap moment s’ha volgut modificar les funcions del poder legislatiu ni s’ha volgut transformar la taula “en un consell general paral·lel o previ”.

El secretari d’Estat va destacar que el Partit Socialdemòcrata sí que ha anat fent intervencions i hi ha hagut un intercanvi d’opinions, mentre que Andorra pel Canvi ja va manifestar des del primer moment que tindrien una actitud d’escolta activa. Tenint en compte que la retirada s’ha produït més cap al final que al principi d’aquest procés, Bartolomé considera que hi pot haver altres “motivacions internes del grup parlamentari” per haver arribat a aquesta decisió.

pdf3.jpg