El Govern crearà un ens per enllaçar recerca pública i privada

Autor: CLARA GARNICA
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 14 d'Octubre de 2010

El secretari d’Estat d’Ensenyament Superior i Recerca, Joan-Marc Miralles, va anunciar ahir que el Govern desenvoluparà un ens que permeti enllaçar i potenciar tot l’àmbit de recerca del país, tant pel que fa a la vessant pública com a la privada. Segons va manifestar Miralles, actualment la recerca està en una situació «desorganitzada» i va remarcar la necessitat de crear al país «un actor que ordeni el sector públic i privat».

Aquest nou ens sorgirà a partir de les taules temàtiques que el Govern organitza i que està celebrant amb els diferents actors i agents implicats en la recerca i la innovació. A partir d’aquí s’establirà el panorama actual de recerca a Andorra. A finals d’any, va explicar el secretari d’Estat, faran un balanç detallat sobre els punts forts i febles de la innovació andorrana i «l’any vinent» tirarem endavant aquest ens d’enllaç entre la vessant pública i privada, va explicar Miralles.

El titular d’ensenyament superior va assegurar que en temes de recerca i desenvolupament l’oferta andorrana està molt diversificada, i apunta cap a molts sectors diferenciats, com és el cas del jurídic, l’econòmic, el turístic, el mèdic, el sociològic, el biòtic o el climàtic, entre d’altres exemples exposats pel secretari d’Estat.

SENSE PREFERÈNCIES /El Govern no vol, de moment, decantar-se per potenciar cap sector en concret, a l’espera de l’anàlisi que sorgeixi de les taules. «Ha de ser el país qui decideixi cap a on vol i cap a on s’ha d’anar», va manifestar Miralles.

Tot i la desorganització actual en la vessant de la recerca exposada per Miralles, el titular d’ensenyament superior va assegurar que el nombre d’empreses al país que prioritza la recerca és important, així com també ho és el treball des de l’administració pública perquè aquesta es mantingui viva. Miralles va parlar de la tasca desenvolupada des de l’UdA, el CENMA, l’IEA, les beques que el Govern atorga a través de la Comunitat de Treball dels Pirineus per a projectes empresarials i les ajudes a la matrícula del doctorat.

pdf3.jpg