El Govern aprova el Decret per regular la sanitat en xarxa per fer-la més eficient

Autor: PERE MOLINÈ
Font: més andorra
Publicat el: 14 d'Octubre de 2010

«És una vella aspiració del Departament de Salut». Així va definir el portaveu de l’Executiu, Bruno Bartolomé, la importància de l’aprovació ahir del Decret de regulació de l’atenció sanitària en xarxa. Segons va explicar, es tracta de reforçar tot el servei d’atenció primària com a porta d’entrada al servei sanitari.

També va afirmar que la part més important del Decret és aquesta organització en xarxa que facilitarà que el pacient pugui seguir un itinerari clínic que permeti posar-lo al centre de la xarxa per atendre’l de manera integral. També es va modificar una disposició del reglament de la CASS per afavorir que els patrons domèstics i les empreses de cinc o menys persones estiguin exemptes de cotitzar electrònicament a la CASS.

Bartolomé va assegurar sobre aquesta qüestió que el que es vol és introduir un punt d’eficiència més gran en el servei sanitari i que es coordinin cada vegada més. També va dir que aquest Decret farà necessari que hi hagi més reglaments que ho desenvolupin.

El portaveu de l’Executiu també va informar que durà a terme una campanya que tindrà un cost de 80.000 euros per promoure la millora de la qualitat en l’atenció al turisme. Properament es traurà a concurs el disseny d’aquesta campanya que també vol donar a conèixer el valor cultural i natural que té Andorra. Bartolomé va afegir que «si s’escau i hi ha una demanda es pot plantejar fer una campanya per divulgar que els comerços del Principat tornen a estar oberts els diumenges».

Finalment l’Executiu va acordar també que es traurà a licitació la instal·lació de sis semàfors a diferents indrets de quatre parròquies: Encamp, Ordino, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

pdf3.jpg