El Govern aprova el projecte de llei de la Universitat de La Salle

Autor: PEPA GALLEGO
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 14 d'Octubre de 2010

El Consell de Ministres va aprovar ahir el projecte de llei d’autorització de la creació de la universitat oberta de La Salle. La petició d’aprovació es va fer amb caràcter d’urgència perquè segons va explicar el portaveu del Govern, Buno Bartolomé, es tracta d’un projecte d’interès i «de prestigi internacional». Ara doncs, només falta que entri a tràmit parlamentari, una qüestió que no preocupa molt als responsables de l’Executiu perquè confien en què la resta dels grups parlamentaris rebin aquest projecte de llei «de forma positiva», va explicar Bartolomé.

Aprovat el projecte, es farà la demanda prèvia per a la concessió de títols andorrans i la valoració del pla d’estudis, perquè el centre pugui iniciar el seu funcionament a partir de setembre de l’any vinent, per al curs acadèmic 2011-2012.

La nova universitat oberta té previst oferir fins a 15 llocs de treball en un inici per oferir totes les titulacions i postgraus previstos.

TERMINI AJUSTAT / Tal i com ja va anunciar el cap de Govern, el mes passat, la proposta presentada per La Salle, ens que compta amb campus oberts per tot arreu del món, s’ajustava a la legislació andorrana i la qualitat del projecte educatiu va permetre donar-li una valoració favorable. Efectuada aquesta valoració el passat 1 de setembre, l’Executiu disposava d’un termini legal de dos mesos per enllestir el projecte de llei que havia d’autoritzar l’establiment de la Universitat Oberta de La Salle al Principat. Així, els responsables de l’Administració central han complit en la seva paraula i en un mes i mig han aprovat el projecte de llei. Ara queda, doncs, una aprovació que s’espera sigui unànime, al Consell General.

El projecte educatiu per al campus andorrà es va presentar el mes d’abril. En realitat, la legislació andorrana obliga als promotors de la creació d’un centre universitari privat a presentar tant un projecte educatiu propi, com el pressupost per tirar-lo endavant. La qualitat de la proposta de La Salle explica que el Ministeri d’Educació i Cultura emetés un informe «totalment favorable», segons van afirmar des del Govern.

La Universitat de La Salle es va previndre que s’instal·larà en uns locals del centre de Sant Julià de Lòria. A més, el seu projecte preveu que com a mínim que el 20% del personal del nou centre universitari siguin andorrans o residents. Tot i això, i segons va informar Bartolomé, els responsables de la nova universitat tenen previst en breu fer una compareixença pública per informar de tots els detalls del campus que l’any vinent obrirà les portes.

El passat mes d’abril l’executiu va decretar el reglament d’ordenació de les titulacions universitàries estatals, tant per a les de la Universitat d’Andorra com per a les iniciatives privades. Aquest reglament estableix els mecanismes pels quals l’Administració, com a garant de les titulacions estatals que se’n deriven, comprova que els plans d’estudi d’aquestes titulacions s’ajustin a la normativa i a la realitat social i productiva del país. L’àmbit d’aplicació és el disseny, l’acreditació i l’aprovació de les titulacions estatals de bàtxelor, bàtxelor d’especialització, màster i doctorat impartides per les universitats.

pdf3.jpg