El Govern destina 300.000 euros a la conservació del patrimoni cultural del país

Autor: REDACCIÓ
Font: més andorra
Publicat el: 14 d'Octubre de 2010

El Govern destina 300.000 euros a la convocatòria d’ajuts per a la conservació i la restauració de fons documentals, béns mobles i immobles integrants del patrimoni cultural d’Andorra. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 29 d’octubre vinent.

Aquesta convocatòria es va publicar ahir al BOPA.

Els projectes que optin a l’ajut per conservar i restaurar béns documentals, que busca la implantació d’un sistema de gestió documental, l’elaboració d’instruments de descripció de fons documentals i que gestionarà l’Àrea d’Arxius i Gestió de Documents, podran obtenir des de 1.000 fins a 40.000 euros, segons va informar el Govern mitjançant un comunicat.

L’Àrea de Protecció del Patrimoni Moble i Museus gestionarà l’ajut per als béns mobles, que té com a objecte contribuir a la implantació de mesures de conservació i restauració d’aquests. Els projectes que optin en aquest apartat també podran obtenir ajuts des de 1.000 fins a 40.000 euros.

Els projectes que optin a l’ajut per restaurar i conservar el patrimoni cultural immoble podran rebre des de 3.000 a 100.000 euros. Dins de les actuacions susceptibles de rebre l’ajut s’hi troben restauracions, rehabilitacions, consolidació d’estructures, sostres, cobertes, forjats, paraments, façanes i adaptacions d’instal·lacions antigues a les normatives actuals.

Per optar als ajuts cal que els projectes estiguin signats i realitzats per professionals acreditats i s’han de basar en principis científics i criteris tècnics. Els treballs no es poden haver iniciat. La convocatòria té el caràcter d’urgència i per això el termini per presentar les sol·licituds finalitzarà el proper 29 d’octubre a dos quarts de tres de la tarda. Les sol·licituds s’han d’entregar al Servei de Tràmits del Govern.

pdf3.jpg