El Govern prepara un ens que coordini la recerca pública i privada

Autor: A.LL.
Font: més andorra
Publicat el: 14 d'Octubre de 2010

«Estem preparant la creació d’un organisme que coordini la recerca pública i privada del país», va anunciar el secretari d’Estat d’Ensenyament Superior i Recerca, Joan Marc Miralles, durant la presentació dels cinquens Debats de Recerca de la Societat Andorrana de Ciències, que es duran a terme el 18 i 19 d’octubre a la sala d’actes de BIBM.

Les jornades giraran entorn de la recerca en el sector privat i la transferència tecnològica a Andorra i comptaran amb la presència del director d’UPCnet, Baptista Borrell. A més, al llarg dels dos dies, vuit empreses del sector privat explicaran la seva pròpia experiència.

La presidenta de la Societat Andorrana de Ciències, Àngels Mach, va remarcar que «cada vegada, hi ha més empreses que basen el seu desenvolupament en la recerca i la innovació». En aquest sentit, Joan Marc Miralles va assegurar que «la recerca que es fa al Principat és molt diversa, ja que les empreses del país investiguen en temàtiques tan diferents com la jurídica, social, mèdica, econòmica o financera, entre d’altres» i, a més, va assenyalar que «tenim una diversitat que, moltes vegades, no sabem reconèixer».

pdf3.jpg