Proposta per reforçar el paper del servei d’atenció primària

Autor: GABRIEL PÉREZ
Font: diari d'andorra
Publicat el: 14 d'Octubre de 2010

El servei d’atenció primària es reforçarà per convertir-se en la principal porta d’entrada dels pacients al sistema sanitari. Aquest és l’objectiu que persegueix el nou decret de regulació del funcionament de l’organització en xarxa de l’atenció sanitària i sociosanitària, aprovat ahir durant la reunió setmanal del consell de ministres.

Segons va explicar el portaveu de l’executiu, Bruno Bartolomé, un cop el nou sistema estigui plenament implementat, “el pacient es convertirà en el centre de tota aquesta xarxa”.

La reestructuració afectarà, segons va explicar ahir el portaveu del Govern, “tots els elements que ja existeixen en el sistema”. Així, es permetrà la creació “d’un circuit i d’itineraris clínics” per a totes les persones i, d’aquesta manera, “regular de forma progressiva quines són les necessitats sanitàries de cada pacient” perquè els professionals puguin donar la millor resposta en cada moment.

El nou reglament també ha de servir, segons Bartolomé, per facilitar el desenvolupament de noves accions específiques per afrontar determinades problemàtiques de salut, entre les quals l’executiu va destacar les cures pal·liatives, l’atenció a la gent gran, la diabetis, l’atenció maternoinfantil o la domiciliària.

“En tot el reglament hi ha un principi d’eficiència de la gestió”, va afirmar el portaveu del Govern, que també va assegurar que amb aquest document es fa realitat “una vella aspiració del departament de Salut”. Al llarg dels dies vinents està previst que des del ministeri s’iniciïn els contactes i les reunions amb els diferents agents que formaran part del sistema per comunicar com funcionarà la nova organització. “Hem de posar-los en xarxa, coordinarlos i ajustar-los”, va afirmar Bartolomé.

pdf3.jpg