L’executiu preveu que la Universitat de la Salle creï fins a 15 llocs de treball

Autor: A. TUGAS
Font: diari d'andorra
Publicat el: 14 d'Octubre de 2010

El consell de ministres va aprovar ahir el projecte de llei que haurà de servir per crear la Salle al Principat, i per donar-li l’estatus d’universitat. Així ho va anunciar el portaveu de l’executiu, Bruno Bartolomé, que va confirmar que el centre estarà a punt per operar a partir del setembre del 2011, sempre que el text superi sense problemes la tramitació parlamentària.

Bartolomé va precisar que la instal·lació de l’entitat al país suposarà la creació “d’entre deu i quinze llocs de treball”, reservats a persones amb residència al Principat.

Fa dos mesos, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, ja va fer públic l’acord al qual havien arribat l’executiu i la universitat barcelonina, segons el qual un mínim d’un 20 per cent dels treballadors de l’entitat serien del país. Ahir Bartolomé va precisar quantes places significava això, i a més va ressaltar que només era el començament. “Se’n podrien contractar més en funció de com respongui la demanda”, va declarar. Inicialment la Salle ja va comunicar, en declaracions al Diari, que esperaven arribar a la xifra de sis mil alumnes en tres anys.

Pel que fa al debat al Consell, no s’espera que hi hagi gaire discussió. Com a mínim, els membres del Govern estan força confiats en aquest sentit. “Tenim la confiança que la resta de grups parlamentaris tindran una posició positiva”, va afirmar el portaveu. El mateix cap de Govern ja va explicar dies enrere que esperava “poca o nul·la conflictivitat”, per tot el que tenia de positiu el projecte d’universitat per al país.

“Es tracta d’un centre privat”, va ressaltar Bartolomé, “en el qual hem dipositat esperança”. Segons va explicar el portaveu del Govern, el projecte s’ha tramitat al Consell General “per la via d’urgència, per l’interès evident que mostra l’entitat i perquè és un fet totalment positiu”. Cal recordar que Bartumeu ja va anunciar que seria una mesura de reactivació econòmica. Un cop la llei estigui definitivament aprovada, caldrà gestionar l’entrada en vigor dels plans d’estudis, que seria “relativament ràpida”, segons el Govern.

El president executiu de la Salle, Ramon Ollé, va informar al Diari que l’oferta docent es completaria amb un centre de recerca, i que s’intentaria atraure-hi “investigadors d’arreu del món” per aplicar les noves troballes als programes.

pdf3.jpg