Les beques ARA perden 20.000 euros, però potencien les promeses de l’esport andorrà

Autor: A.LL.
Font: més andorra
Publicat el: 12 d'Octubre de 2010

El Govern, mitjançant el cinquè cicle de les beques del programa d’Alt Rendiment d’Andorra (ARA), repartirà entre els esportistes del Principat 293.700€, uns 20.000€ menys que l’any anterior.

El secretari general d’Esports, Manel Blasi, va explicar que «aquesta disminució és deu a la sortida d’esportistes amb beques altes», encara que va afegir que «el nombre d’esportistes becats és el mateix» i va destacar «l’entrada de 13 nous esportistes, sobretot, de joves promeses, encara que això ha significat la pèrdua d’altres». Precisament, un dels aspectes que vol potenciar el Govern. Una de les dades més significatives és l’equilibri que hi ha entre nois i noies que, segons Manel Blasi, significa que «l’esport femení a Andorra està augmentat en qualitat».

La Federació Andorrana d’Esquí i els seus esportistes, tant en Programa Olímpic com el de Joves Promeses, són els que més perceben, 77.000€. Destaca la incorporació, al Programa de Plans Especials, de Tània Ribeiro, que va aconseguir la tercera posició a la República Txeca. Per contra, en les beques d’enguany sorprèn l’exclusió del judoka Dani Garcia per «falta de resultats», com va comentar el secretari general d’Esports, o de Toni Bernadó ja que, com va comentar el mateix Manel Blasi, «la Federació no va sol·licitar la seva beca». D’altra banda, en l’apartat de baixes també destaca la de la palista Montse Garcia, però el secretari general d’Esports va explicar «que aquesta beca està en stand by, ja que li hem donat més temps per demanar documentació addicional; el que és cert es que salta del programa Olímpic, però és molt possible que entri a joves promeses si presenta la documentació demanada».

pdf3.jpg