El pagament als proveïdors d’empreses públiques es farà en un màxim de 55 dies

Autor: PERE MOLINÉ
Font: més andorra
Publicat el: 7 d'Octubre de 2010

El Consell de Ministres va aprovar ahir l’avantprojecte de llei de mesures de promoció de l’activitat econòmica, que inclou entre altres iniciatives l’obligació que el Govern i les parapúbliques hagin de satisfer les factures, incloses les que estiguin pendents de pagament, dins el termini màxim de 55 dies.

L’Executiu preveu una despesa de 37 milions per facilitar aquesta reducció.

També s’inclouen altres mesures com unes subvencions a les empreses que es dediquin a projectes d’implantació d’energies renovables o a la rehabilitació d’edificis, cosa que pot suposar una despesa per l’Estat de més de 20 milions d’euros.

L’avantprojecte de llei també contempla, entre altres mesures, la congelació dels salaris dels alts càrrecs del Govern, la no cobertura de la majoria de les vacants de l’Administració estatal i subvencions econòmiques per a les famílies per al pagament de la quota de les guarderies.

Aquest avantprojecte de llei entrarà a tràmit parlamentari avui pel procediment d’urgència i des de l’Executiu es va assegurar que confiaven que seria aprovat al Consell General ja que «és necessari».

El president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Xavier Altimir, va explicar que «hi ha moltes coses i interessants en aquest avantprojecte de llei» i va destacar algunes iniciatives com el permís als estrangers perquè puguin adquirir més d’un immoble o les mesures per afavorir la compra de vehicles menys contaminants.

D’altra banda, el Govern va aprovar un avenç de fons per pagar la taxa comunal de Sant Julià de Lòria de l’abocador del Camp de Tir de la Rabassa pel trasllat de pedres picades de les obres del túnel de la Tàpia. L’Executiu preveu abonar per aquest concepte una mica més d’un milió d’euros.

En un altre ordre de coses, el Consell de Ministres també va aprovar la concessió de 30.000 euros a l’Associació de Consumidors i Usuaris (ACU) per garantir el seu funcionament fins a finals d’any. L’entitat té previst dissoldre’s a final de mes ja que considera que no ha rebut prou suport per part de l’Executiu per dur a terme la seva tasca i per les seves grans dificultats financeres.

A més, el Govern va justificar l’autorització d’un avenç de fons de més de cinc milions d’euros per a la galeria de serveis del túnel d’Envalira per la necessitat de disposar d’aquesta infraestructura abans de l’estiu del 2011 amb l’objectiu d’efectuar el passatge de les línies elèctriques d’alta tensió, 220 kilowatts, i permetre la posada en servei de la nova subestació de transformació ja construïda, de les línies telefòniques i de les conduccions d’aigua potable, així com per millorar les condicions de seguretat dels usuaris del túnel d’Envalira. El Govern va afirmar també que si no es pot disposar d’aquests diners haurà d’aturar les obres. Del total de l’avenç de fons, un 35% correspon a l’Executiu, un 50% a FEDA i un 15% a Andorra Telecom.

pdf3.jpg