El Govern oferirà 30.000 euros a l’ACU fins a finals d’any

Autor: M. S. C.
Font: bon dia
Publicat el: 7 d'Octubre de 2010

El Govern s’ha compromès a donar suport econòmic a l’Associació de Consumidors i Usuaris (ACU) per garantir-ne el funcionament. Així, el consell de ministres va acordar ahir oferir fins a finals d’any uns 30.000 euros a l’entitat davant la difícil situació en què es troba.

Amb aquesta actuació, es pretén evitar la dissolució anunciada pels membres de l’ACU a finals d’aquest mes.

El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, va recordar que tots els intents per donar ajuda econòmica a l’associació han resultat frustrats fins ara. Així, va indicar que el pressupost elaborat per l’executiu per a aquest any preveia 65.000 euros per garantir la viabilitat de l’ens. Els comptes, però, no van ser aprovats i en aquest moment el Govern va presentar un crèdit extraordinari amb el mateix objectiu. Aquest, però, tampoc va rebre el suport dels consellers generals.

Aquesta solució arriba després de la darrera junta directiva de l’ACU, que es va reunir ahir. Durant la trobada, els integrants van decidir convocar una assemblea en la qual els socis havien d’optar entre aprovar la dissolució de l’entitat i mantenir- la en funcionament.

Aquest no és el primer cop que l’associació arriba a aquesta situació extrema. De fet, durant la legislatura del Govern d’Albert Pintat la junta directiva va dimitir en ple. Un acord amb l’executiu va permetre, finalment, la supervivència de l’entitat.

pdf3.jpg