L’executiu vol congelar els lloguers i donar ajuts per a les llars d’infants

Autor: GABRIEL PÉREZ
Font: diari d'andorra
Publicat el: 7 d'Octubre de 2010

El Govern preveu tornar a congelar els lloguers fins a final del 2011. Aquest és un dels punts inclòs en l’avantprojecte de llei de mesures de promoció de l’activitat econòmica i social i de racionalització i d’optimització dels recursos de l’Administració que va aprovar ahir el consell de ministres i que es tramitarà per la via d’urgència al Consell General.

Si el text aconseguís prou suport del fragmentat arc parlamentari, seria el tercer any consecutiu que els arrendaments no es modificarien –el 2008 una llei similar de l’executiu Pintat ja va evitar que pugessin i el 2009 l’IPC va ser zero– i també es posarien en marxa d’altres ajuts, com ara una subvenció al cost de les guarderies, a la rehabilitació d’edificis o a la renovació del parc automobilístic. També es preveuen accions per moderar la despesa de l’Administració. Segons va explicar el portaveu de l’executiu, Bruno Bartolomé, la llei “és una aposta decidida per consolidar els indicis que apunten a una recuperació econòmica” que ha estat “consensuada amb els agents socials”. Des del Govern, es destaca el fet que hi ha interès per ajudar el sector de la construcció amb els ajuts per a la rehabilitació d’edificis i la implantació d’energies renovables, que entre crèdits preferents i subvencions directes es calcula una partida pressupostària de 24,5 milions d’euros. 37 milions més es destinaran a finançar una altra de les mesures del text: la reducció fins als 55 dies del pagament de les factures compromeses.

El ministre d’Ordenament Territorial, Gerard Barcia, va expressar confiança que la llei pugui tirar endavant al Consell. “Si no veiéssim que pot prosperar, no ho presentaríem”, va apuntar el polític canillenc. De la seva banda, Bartolomé es va mostrar obert a “acceptar esmenes d’altres grups; tot el que sigui per millorar serà benvingut”.

pdf3.jpg