El Govern entregarà 30.000 euros a l’ACU perquè continuï

Autor: REDACCIÓ
Font: diari d'andorra
Publicat el: 7 d'Octubre de 2010

El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, va anunciar ahir que l’executiu donarà 30.000 euros a l’Associació de Consumidors (ACU) per garantir-ne el funcionament d’aquí a final d’any.

L’objectiu és evitar que l’entitat de defensa i protecció de l’usuari desaparegui perquè, tal com va assenyalar Bartolomé, “és un organisme que mereix continuïtat, no ha d’estar en risc”. Però fonts de la junta directiva de l’associació van reiterar ahir la intenció de plegar i van assegurar que ni tan sols rebent els 65.000 euros que el Govern havia previst inicialment en els comptes del 2010 per contribuir al funcionament de l’entitat es repensarien la decisió. Això no vol dir que l’ACU desaparegui, però. I és que podria salvar-se si és que en l’assemblea de dissolució (prevista per a final de mes) algun dels socis es mostra disposat a agafarne les regnes. Bruno Bartolomé va reiterar ahir el que ja havia comentat el ministre de Turisme i Comerç, Claudi Benet, fa uns dies, que l’executiu havia previst augmentar l’ajut econòmic a l’ACU però que aquesta intenció l’havia bloquejat l’oposició al Consell General primer no donant suport als pressupostos de l’Estat i després refusant el projecte de llei de crèdit extraordinari. En tot cas, va insistir que “la voluntat és que no desaparegui” i que, per això, s’havia aprovat l’entrega de 30.000 euros.

Fa uns dies, el director de l’ACU, Joan Antoni Sarmiento, va fer públics els problemes econòmics que sofria novament l’entitat. I és que la situació no és nova. Ja en l’anterior legislatura, la junta directiva va estar a punt de plegar i dissoldre l’associació pel que consideraven manca de suport de l’administració. Llavors la situació es va salvar amb el compromís, per part del Govern, d’un ajut econòmic anual per al funcionament diari de l’entitat i per a garantir el sistema arbitral. Però la situació s’ha tornat a reproduir i fonts de la junta van assenyalar dimarts que ara mateix els únics ingressos fixos que tenen són els 3.000 euros mensuals per fer rutllar l’arbitratge. A més, van afegir que el problema no és únicament econòmic. Denuncien també que que cap Govern ha tirat endavant una legislació que ampari la seva activitat.

Dimarts la junta directiva va acordar plegar malgrat haver mantingut una reunió prèvia amb Claudi Benet i ara el futur està en mans de l’assemblea.

pdf3.jpg