El Govern preveu congelar plantilla i salaris el 2011

Autor: EVA ARASA
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 6 d'Octubre de 2010

El projecte de llei de reactivació econòmica, que el Govern confia aprovar avui mateix, es desenvolupa en diferents línies d’actuació, que inclouen mesures de contenció de la despesa pública, així com plans de finançament i subvenció adreçats especialment a l’impuls de la construcció, fomentant la rehabilitació d’habitatges i la instal·lació de mesures d’eficiència energètica als edificis.

Així ho va explicar el ministre d’Economia i Finances, Pere López, just després de la reunió de la Comissió per al desenvolupament econòmic i el treball que va tenir lloc ahir al matí i en la qual es van recollir les aportacions dels sindicats i les confederacions empresarials del país. Entre les mesures per contenir la despesa de l’Administració, López va avançar que, de cara a l’any que ve, no es cobriran la majoria de les baixes ni les vacants per jubilació.

El titular d’Economia i Finances va evitar entrar en detalls sobre el projecte de llei de dinamització econòmica i va preferir, en canvi, esbossar les grans línies mestres que configuren el text. Pel que fa a la contenció de la despesa pública, López es va referir a la congelació dels salaris i també al fet de no cobrir ni les baixes ni les jubilacions que es produexin durant el 2011.

De fet, aquesta mesura tindrà les seves excepcions, sobretot quan es tracti de places que es considera imprescindible cobrir. «No es cobriran el 100% de les vacants», va puntualitzar López que, tot seguit, va reconèixer que la voluntat de congelar la plantilla fins allà on es pugui no és incompatible amb la creació de nous llocs que es considerin necessaris, com ara els set nous llocs que l’Executiu va anunciar la setmana passada. Aquests llocs de treball, va recordar López, són per al centre d’acollida d’infants i per al Departament de Treball, «des d’on s’estan tirant endavant polítiques d’ocupació».

Plans de subvenció/ Pel que fa als plans de finançament i subvencions, López va anunciar que el projecte de llei preveu subvencions directes en matèria de rehabilitació d’habitatges, eficiència energètica i energies renovables. López va assegurar que, gràcies a aquests plans de finançament i subvencions directes, el Govern podrà donar «un impuls molt important» al sector de la construcció.

Pel que fa a l’impuls d’altres sectors de l’economia andorrana, López va aclarir que el text recull també subvencions directes a empreses d’innovació i desenvolupament. Quant a les mesures de caire més social, el ministre va explicar que el projecte de llei preveu subvencions a les famílies que tenen fills a les escoles bressol. López es va mostrar convençut que el Govern aprovarà avui mateix el projecte de llei, un cop el text ha estat debatut amb els agents empresarials i sindicals, representats a la Comissió per al desenvolupament econòmic i el treball. El ministre d’Economia i Finances va explicar que s’han incorporat al text les propostes fetes tant pels sindicats com per les confederacions empresarials.

pdf3.jpg