Educació estudia ampliar l’Escola Andorrana de Santa Coloma

Autor: CLARA GARNICA
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 6 d'Octubre de 2010

El ministeri d’Educació i Cultura té sobre la taula el projecte d’ampliació de les instal·lacions de l’Escola Andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma. Així ho va explicar ahir la ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, durant el conjunt de visites que va realitzar al llarg del matí a les escoles de la parròquia de la capital.

L’ampliació del centre es durà a terme a partir d’uns terrenys que cediria el Comú d’Andorra la Vella. Serà el pla estratègic d’infraestructures, que està elaborant el ministeri i que es preveu que s’enllesteixi durant aquest curs escolar, el que determini la idoneïtat o no d’aquesta ampliació, segons va informar la titular d’educació. Aquest pla analitza el creixement del nombre d’escolars del país i les necessitats i prioritats de cada parròquia.

L’Escola Andorrana de Santa Coloma es troba entre aquestes prioritats d’actuació, tenint en compte que degut a l’excés d’alumnes que s’hi han matriculat s’han hagut de desplaçar alguns d’ells a l’edifici de El Roc del carrer ciutat de Valls. Un total de 90 alumnes de segona ensenyança han ocupat l’espai de l’Escola Taller i de les aules de la Formació d’Adults, per falta d’espai al centre de Santa Coloma.

Tot i el canvi, Vela va assegurar ahir que l’espai està perfectament adaptat per als alumnes i que les instal·lacions han quedat enllestides segons els terminis fixats pel curs escolar. «Només queda pintar, de fet ens ho han demanat els propis alumnes, però ho farem durant el proper període de vacances escolars», va explicar Vela .

La ministra i el cap de Govern van comprovar el funcionament dels tres sistemes educatius situats al carrer Ciutat de Valls. El primer centre va ser l’Escola Andorrana de segona ensenyança, seguit de Escola Francesa de maternal i els 90 alumnes de l’Escola Andorrana de segona ensenyança. La jornada va cloure amb la visita a l’Escola Espanyola de maternal i primera ensenyança i l’Escola Francesa de primera ensenyança. En tots els centres van ser rebuts per les respectives direccions, que els van guiar per les instal·lacions. En relació als centres d’ensenyament espanyol i francès, Vela va manifestar que es tracta «d’escoles molt vives, que tot i que tenen poc alumnat, disposen d’un ensenyament molt acurat».

Dia del docent/ La visita d’ahir de la ministra i del cap de Govern va coincidir amb el dia mundial del docent. En un comunicat, Vela va voler agrair a tots els professionals de l’ensenyament la seva tasca del dia a dia i va fer una crida a no perdre la vocació per a ensenyar. «Us encoratgem, us felicitem i us donem gràcies per la vostra aportació, ja que considerem que sou elements clau de la nostra societat, que contribuïu directament al desenvolupament dels nostres infants i joves», va expressar Vela. La ministre va cloure el seu comunicat amb la petició personal de que no canviessin com a educadors i que continuessin escoltant als alumnes.

pdf3.jpg