A totes les persones que treballen en el món de la docència

Autor: susanna vela
Font: bon dia
Publicat el: 5 d'Octubre de 2010

Avui és un dia especial, però de moment no sembla que res hagi canviat ni que res significatiu hagi passat. Són les set del matí, es comença a aclarir el dia i una nova jornada obre les portes sense més transcendència que avui és dimarts 5 d’octubre. Però per a tots els que us dediqueu a l’ensenyament no és un dia qualsevol, sinó que és el dia del reconeixement de la vostra professió davant la societat, és el Dia mundial del docent.

Són les vuit del matí, els informatius i els diaris comenten la diada, mentre us dirigiu cap a la llar d’infants, l’escola, el collège, l’institut, el lycée, la Universitat… És el vostre deure, però a la vegada és el vostre compromís, sou educadors, mestres, professors… Heu triat aquesta professió perquè us agrada, us fa sentir bé, us fa sentir realitzats com a persones… i per moltes coses més. En definitiva, perquè és la vostra vocació i perquè voleu contribuir al procés educatiu dels vostres alumnes. Quin repte!

A dos quarts de nou del matí molts de vosaltres ja esteu al peu del canó, a les aules, preparats per afrontar els nous reptes i sobretot per escoltar els vostres alumnes i aportar-los les estratègies i les eines que els ajudin a desenvolupar-se com a persones íntegres, responsables i, sobretot, felices.

Que fàcil que sembla tot això! I que difícil és fer-ho al gust de tothom!

Ara bé, teniu la gran sort que la vostra tasca és un repte constant. Per això és important que no us atureu mai i que contínuament busqueu noves maneres d’ensenyar a través de seminaris, cursos, postgraus… tot plegat; la renovació forma part de la vostra professió.

També m’agradaria dir que gràcies a la vostra implicació, creativitat i rigor en el desenvolupament de la vostra intervenció, les aules s’impregnen d’energia, alegria, motivació i ganes d’aprendre.

Per tot això, i en nom de la nostra societat, us encoratgem, us felicitem i us donem gràcies per la vostra aportació, ja que considerem que sou elements clau de la nostra societat, que contribuïu directament al desenvolupament dels nostres infants i joves, i els faciliteu les eines que els ajudaran a obrir-se camí tot sembrant un model de societat respectuós en el sentit més ampli de la paraula.

Fa uns quants dies vam tenir la sort d’escoltar el Jaume Cela (mestre, pedagog i escriptor) en la conferència inaugural d’aquest curs escolar. Ens va parlar sobre el tema Fer de mestre avui en una societat que evoluciona a un ritme vertiginós. Comentava que cal que us adapteu a l’ús de les noves tecnologies, cal que ajusteu la vostra intervenció a les necessitats de l’alumnat, però que no ens podem oblidar de les relacions interpersonals. És per això que només us demano que no canvieu com a educadors i que continueu escoltant, valorant i ajudant els alumnes tant com pugueu.

Avui, quan siguin les cinc de la tarda, espero que no hagi estat un dia qualsevol!

Us desitjo molts encerts en tota la vostra carrera professional.

Felicitats! I moltes gràcies a tots.

pdf3.jpg