El Govern no cobrirà les baixes per jubilació

Autor: A. T. / D. M.
Font: diari d'andorra
Publicat el: 6 d'Octubre de 2010

El ministre de Finances, Pere López, va compartir ahir amb empresaris i sindicats una nova taula de desenvolupament econòmic. La reunió va servir per continuar avançant en el projecte de llei de reactivació econòmica.

Els resultats van ser profitosos, segons el ministre. “Tothom fa propostes, tothom és constructiu i totes les propostes van en el sentit de l’optimització de recursos i d’una millor gestió pública”, va manifestar. El ministre va avançar-ne alguns detalls, com ara els referits a l’administració pública. El text estipula que no es cobriran les baixes per jubilació del 2011 i que no es cobriran vacants més enllà de les estrictament necessàries. El ministre sí que va confirmar, però, que es duran a terme les set contractacions ja anunciades per cobrir places que deixaran lliures funcionaris jubilats i que es consideren imprescindibles. Igualment, la llei establirà o bé “la congelació total dels salaris o bé d’una part de l’IPC”.

Però la llei inclourà també mesures per reactivar també sectors econòmics com la construcció. Pere López va indicar que es preveu “un pla de subvencions directes” i “un programa de finançament preferent” per fomentar edificis que incorporin mesures per garantir una millor eficiència energètica. Més enllà d’apostar per una construcció sostenible, l’executiu pretén donar més oportunitats de negoci a un dels sectors més afectats per la crisi.

El Govern comparteix la taula de desenvolupament econòmic amb la Confederació Empresarial (CEA), l’Associació de la Petita i Mitjana Empresa (PIME), la Cambra i la Unió Sindical d’Andorra (USdA). A la sortida de la reunió, tots els assistents van manifestar la necessitat que els fruits de la trobada es traduïssin en propostes concretes.

pdf3.jpg