El pla estratègic d’infraestructures escolars s’enllestirà aquest curs

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 5 d'Octubre de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu i la ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, van visitar ahir al matí dos centres escolars d’Escaldes Engordany, en el marc de la ronda de visites que estan realitzant per diferents col.legis del país. Durant la visita, Vela va informar que Educació disposarà del pla estratègic d’infraestructures escolars durant l’actual curs educatiu.

La ministra va manifestar que aquest pla estratègic, el qual va començar a gestar-se fa un any, determinarà les necessitats de centres al país i quines són les parròquies i zones on s’haurien de construir. Segons Vela, actualment s’està en la fase de recollida de les múltiples i diverses dades que són necessàries per treballar aquest pla.

Vela i Bartumeu van començar les visites d’ahir a l’Escola Francesa de maternal i primera Ensenyança, i posteriorment la visita va continuar a l’edifici de Fiter i Rosell que comparteixen l’Escola Andorrana i l’Escola Espanyola de maternal i primera ensenyança.

NOVA ZONA D’ESBARJO / En referència a l’Escola Francesa de maternal i primera Ensenyança, la ministra d’Educació va explicar que el Govern, juntament amb el sistema educatiu francès, està treballant en el projecte de construcció d’un nou pati per aquest centre. La nova instal·lació s’ubicarà en uns horts de propietat privada situats al costat de l’actual escola. Segons Vela el treball se centrarà ara en la realització de l’estudi del nou pati, que amb el nou pressupost, es preveu que pugui executar.

Pel que fa al centre escolar de Fiter i Rossell compartit per les escoles andorrana i espanyola, el cap de Govern i la ministra d’Educació i Cultura van comprovar ahir l’organització dels dos sistemes educatius en la utilització conjunta de les instal.lacions. L’Escola Andorrana de maternal i primera ensenyança acull aquest curs 630 alumnes, mentre que l’Escola Espanyola Andorrana de maternal i primera ensenyança compta amb uns 150 alumnes.

Les visites també van comptar amb la presència de la secretària d’Estat d’Educació, Dolors Carmona, i dels delegats d’ensenyament dels sistemes espanyol i francès a Andorra, Bartomeu Bauçà i Michel Maginot respectivament. Demà continuaran a l’Escola Andorrana de 2a ensenyança del Roc i de les escoles espanyola i francesa de maternal i 1a ensenyança.

pdf3.jpg