López afirma que l’entrada en vigor de les lleis fiscals és un punt innegociable

Autor: agències
Font: bon dia
Publicat el: 5 d'Octubre de 2010

El ministre d’Economia i Finances, Pere López, va afirmar ahir que tant Coalició Reformista (CR) com el Partit Socialdemòcrata (PS) hauran de cedir en la negociació de les lleis tributàries, ja que és “imprescindible” aprovar- les abans de convocar eleccions anticipades.

Tot i això, el ministre va indicar que les lleis “no passaran a qualsevol preu” i, en aquest sentit, creu que l’entrada en vigor és un dels punts innegociables. López va fer aquestes declaracions al programa El Matinari, d’ADRàdio.

López considera que l’aprovació de les lleis tributàries és “imprescindible” i que està per damunt dels interessos polítics, però va assenyalar que això no farà que s’aprovin “a qualsevol preu” perquè cal que els textos continguin uns requisits mínims per poder negociar posteriorment els convenis per evitar la doble imposició amb els països veïns. El ministre creu que hi ha punts, com ara l’entrada en vigor, que no són negociables i pensa que la situació de les finances públiques requereix que aquesta qüestió passi per sobre dels interessos polítics. De tota manera, va assenyalar que les principals diferències amb CR són per qüestions tècniques que permeten “un marge de maniobra”.

El ministre creu que s’hauria d’aprovar un pressupost de mínims perquè l’Estat pogués operar i no es veiés immers en una situació complicada en absència del Consell General. I aquest pressupost, segons López, hauria de permetre continuar les obres en curs, fer la transferència a la CASS per cobrir el dèficit de la branca general que no es preveia en el pressupost del 2009 i assegurar la cobertura d’altres compromisos que s’han adquirit.

D’altra banda, i pel que fa a les negociacions amb Andorra pel Canvi (ApC), López va reiterar que se senten “enganyats” i va deixar clar que han intentat “totes les fórmules” per arribar a una entesa. El ministre considera que no hi ha hagut voluntat de la formació d’arribar a un acord i que “no es pot comptar amb ApC”, i per això deixa en mans del Partit Socialdemòcrata i de Coalició Reformista la responsabilitat d’arribar a un acord per aprovar les lleis tributàries.

pdf3.jpg