El pla estratègic d’equipaments, aquest curs

Autor: D. M.
Font: diari d'andorra
Publicat el: 5 d'Octubre de 2010

La ronda de visites que el cap de Govern, Jaume Bartumeu, i la ministra d’Educació, Susanna Vela, realitzen als centres educatius dels tres sistemes per conèixer de primera mà les necessitats es va aturar ahir a Escaldes-Engordany.

Les autoritats van visitar les escoles de primària francesa, espanyola i andorrana. Aquestes dues últimes comparteixen edifici i es tracta del centre de maternal i primera ensenyança amb més alumnat (630 alumnes per a l’escola andorrana i 150 per a l’espanyola). La ministra va reconèixer l’habilitat dels equips responsables de totes dues escoles per gestionar l’edifici. “S’organitzen molt bé. És un centre que està ben organitzat entre els dos sistemes i han pogut anar jugant i repartint- se els espais”, va manifestar. No obstant això, també va posar de manifest que “aquí sí que caldria o un centre més gran o dos centres perquè gestionar escoles tan grans tampoc no és recomanable”.

La ministra va recordar, però, que la decisió sobre futures infraestructures escolars resta pendent del que pugui determinar el pla estratègic, que s’ha de tancar aquest curs. “Ara ens falten dades, hem de fer projeccions dins la mesura que puguem amb dades d’immigració, de creixement vegetatiu”, va indicar. Quant a la situació d’aquest curs, i malgrat que encara no s’han fet públiques les xifres definitives d’alumnes, la ministra sí que va avançar que no diferiran gaire de les que es van fer públiques al seu dia (11.158 escolars, un 3% més que el curs passat).

I en espera de decidir quines necessitats té cada parròquia, el ministeri sí que té projectades millores en algunes escoles. És el cas de l’escola francesa que té un pati “força insuficient” per al nombre d’alumnes actuals. Vela va indicar que ja hi ha un acord amb el propietari del terreny adjacent per a llogar-li l’espai per poder adequar un pati més gran, i que s’ha previst una partida al pressupost del 2011 per poder realitzar els treballs necessaris.

DIA DEL DOCENT Coincidint amb el Dia mundial del docent, que se celebra avui, la ministra va fer arribar a les escoles un manifest en què lloa la tasca de mestres i professors i els encoratja a continuar amb el mateix esperit d’educar i amb el repte constant d’adaptar-se als nous temps. El manifest també es pot consultar al blog diamundialdeldocent. blogspot.com.

pdf3.jpg