Benet defensa els esforços per incrementar l’ajuda a l’ACU

Autor: d. m.
Font: diari d'andorra
Publicat el: 5 d'Octubre de 2010

Sense voler entrar en cap polèmica però amb afany de deixar clar que el Govern és plenament sensible amb la tasca que fa l’Associació de Consumidors (ACU), que ho ha demostrat amb les seves accions però que ha patit alguns obstacles –el primer, la no aprovació del pressupost del 2010–.

El ministre de Turisme i Comerç, Claudi Benet, va manifestar que els comptes per al 2010 incloïen una subvenció força més elevada per a l’ACU. Si amb anterioritat havien rebut 25.000 euros anuals (més 40.000 per fer rutllar el sistema arbitral), el pressuspot del 2010 pujava l’ajut de 25.000 a 65.000 euros (a part de la contribució al sistema arbitral) “conscients de la feina que fan i també del deute que tenen”, va indicar Benet. Però els comptes no van prosperar i tampoc no ho va fer el projecte de llei de crèdit extraordinari que el Govern va entrar després al Consell General.

El ministre hi va afegir que es va voler buscar una nova alternativa a través d’altres partides per ajudar l’entitat amb 105.000 euros i que, per això, ell mateix li va demanar al director de l’entitat una memòria que justifiqués la necessitat d’aquests diners. Benet va indicar que aquest document no va arribar al Govern fins al 16 de setembre malgrat que s’havia sol·licitat alguns mesos abans i s’havia reclamat en alguna ocasió. No obstant això, va insistir que “la voluntat d’ajudar hi és tota, però les circumstàncies polítiques són les que són. Però el Govern sí que ho ha intentat”. El ministre hi va afegir que en cap cas es llança la tovallola. Això sí, Benet entén que l’entitat “s’ha de reorganitzar una mica”.

El ministre va manifestar que s’havia assabentat de la voluntat de la junta directiva de dissoldre l’entitat a través dels mitjans de comunicació però que tenia previst contactar amb els responsables de l’ACUper transmetre’ls el suport a l’entitat. Avui s’ha de celebrar l’assemblea de dissolució.

pdf3.jpg