Espot tracta dels acords d’intercanvi de dades amb Itàlia i el Regne Unit

Autor: redacció
Font: bon dia
Publicat el: 1 d'Octubre de 2010

Les negociacions en curs sobre els acords en matèria d’intercanvi d’informació fiscal amb Itàlia i la Gran Bretanya van centrar ahir les reunions del ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, amb set ambaixadors acreditats a Andorra. Cinc d’aquests van presentar ahir les cartes credencials al copríncep episcopal, Joan-Enric Vives.

Amb Leonardi Visconti Di Modrone, ambaixador de la República Italiana, també va tractar de l’homologació dels permisos de conduir entre els dos països i de la reforma del Consell de Seguretat de les Nacions Unides. El diplomàtic italià va agrair el suport d’Andorra a nombroses candidatures en diferents organismes com les Nacions Unides. Amb l’ambaixador del Regne Unit, Giles Paxman, també va parlar de l’homologació dels permisos de conduir i es va abordar la incidència del turisme britànic a Andorra, que va créixer un 16% la temporada passada.

Espot també es va reunir amb els ambaixadors de la República de l’Azerbaidjan, Egipte, Geòrgia, Lituània i del Japó. Alguns temes tractats giren a l’entorn de la promoció del turisme i els intercanvis comercials, la voluntat d’impulsar intercanvis culturals i oferir la possibilitat d’estudiar a l’estranger.

Durant la recepció al cos diplomàtic acreditat, Vives va destacar que Andorra “enceta un full de ruta envers la meta d’establir relacions economicofiscals amb els altres estats”. Així, va demanar als diplomàtics que els països que representen ajudin a construir unes relacions equilibrades, per fer possible el reforçament de la relació amb la Unió Europea. El nunci apostòlic, Renzo Fratini, també va subratllar l’esforç fet per Andorra en els darrers anys per modernitzar “les seves estructures centenàries”.

pdf3.jpg