La Taula de la Funció Pública defineix la carrera professional

Autor: Eva Arasa
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 29 de Setembre de 2010

La Taula de la Funció Pública es va reunir ahir per cinquena vegada per tractar el tema de la carrera professional dels funcionaris, una de les demandes històriques del col.lectiu. Després d’analitzar les mancances del sistema actual, amb uns complements retributius que es basen en criteris qüestionats pels mateixos treballadors, la taula va proposar un sistema de mobilitat dels treballadors i de creixement dins d’un nivell determinat que parteixi d’elements d’avaluació objectius i objectivables, com ara la formació continuada del funcionari.  Els detalls d’aquest nou sistema es començaran a concretar a partir de la propera reunió, prevista per d’aquí a dues setmanes.

En declaracions a aquest rotatiu, el secretari d’Estat d’Interior i president de la Taula de la Funció Pública, Bruno Bartolomé, va explicar que la trobada d’ahir va servir principalment per fer una primera proposta de model integral de carrera professional dins de la funció pública. Aquest model és fruit de l’anàlisi del sistema actual, basat en diferents complements, i de les demandes del col.lectiu, expressades des de la plataforma sindical dels funcionaris, que ahir era representada pel secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach.

«Els funcionaris volem tenir clar quina carrera professional podem desenvolupar dins de l’Administració », va insistir Ubach. Tot seguit, el líder sindical va ironitzar sobre els criteris que s’utilitzen en l’actualitat per determinar els  complements que cobren els funcionaris: «ara per ara, funcionem amb un sistema digital (a dit) i és el cap o el director de torn qui decideix aquests complements».

EL FUTUR DEL GADA

La plataforma sindical dels funcionaris és partidària que el GAdA, que és el complement per l’acompliment, s’integri «el millor possible» dins d’aquesta carrera professional a l’Administració pública. «Espero que puguem eradicar aquesta paraula, GAdA, i que els funcionaris puguin saber, des de l’inici, què és allò que se’ls demana i a què poden optar, sense dependre de decisions arbitràries», va assenyalar Ubach. Segons el representant dels funcionaris a la taula, cal avançar decididament en la transparència a la funció pública i valorar aspectes com ara la formació i la implicació dels funcionaris amb l’Administració. Això sí, amb la garantia que el sistema sigui sostenible.

pdf3.jpg