Bartumeu enviarà a l’ONU un missatge de “pau i concòrdia”

Autor:
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 25 de Setembre de 2010

Jaume Bartumeu participa des d’ahir en la 65a Assemblea general de les Nacions Unides, a Nova York, on dilluns intervindrà amb un discurs en què, segons va avançar ahir, posarà en relleu el paper que Andorra, tot i ser un país petit, pot jugar per transmetre “un missatge de pau, de concòrdia i de sostenibilitat en un món en què conviuen diversos conflictes”. El màxim responsable de l’executiu va defensar que, tot i que entén que “la política exterior del Govern s’ha de situar allà on sigui més prioritari”, és important aprofitar l’oportunitat de participar en un fòrum com l’Assemblea general.

Durant la primera jornada a la ciutat americana, Bartumeu va aprofitar per mantenir una reunió amb la comunitat andorrana de Nova York. L’acte va tenir lloc a l’ambaixada del Principat i també hi va ser present el cap de la seu diplomàtica, Narcís Casal. Més de dotze andorrans van participar en la reunió, durant la qual el cap de Govern va defensar que el país “té gent jove preparada i amb ganes de fer avançar la idea que som un país que està en la línia de treballar per un món millor”.

Entre els assistents hi havia estudiants, com ara un dels guanyadors de la beca Fulbright, exdiplomàtics i funcionaris que treballen a la seu de l’ONU. L’estada de Bartumeu a Nova York permetra al màxim responsable de l’executiu, a més de dirigir- se a l’Assemblea general, mantenir trobades amb altres mandataris. Així, avui està prevista una reunió amb el president de Kosovo, Fatmir Sejdiu, i dimarts amb el secretari general de l’ONU, Ban Ki-moon.

 pdf3.jpg