La quota d’extracomunitaris es retalla

Autor:
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 24 de Setembre de 2010

El Govern preveu reduir la quota d’autoritzacions d’extracomunitaris que optin a un lloc de treball temporal a les estacions d’esquí l’hivern vinent. Aquest posicionament anirà a favor de les places que es destinaran a persones que provinguin de la Unió Europea, sobretot de països altament afectats per la desocupació com ara Espanya.

En una primera trobada mantinguda la setmana passada entre els responsables del ministeri d’Interior, Víctor Naudi i Bruno Bartolomé, i els representants dels camps de neu del país es van posar de manifest les necessitats pel que fa a recursos humans per fer front a la pròxima campanya de neu. Uns requeriments en termes de servei que segons va explicar el director general de Vallnord, Martí Rafel, a aquest rotatiu, s’alinearan amb els de l’any passat. I és que en cap cas les estacions retallaran cap servei dirigit al consumidor de neu i, per tant, la xifra de treballadors serà la mateixa que la de la temporada anterior.

Una de les qüestions que també van transcendir de la trobada a Interior va ser l’esforç que tant l’executiu com les estacions preveuen fer amb la recol·locació de persones que es troben a l’atur. A partir de diverses sessions  informatives en què participaran els caps de recursos humans dels dominis esquiables es vetllarà per encaixar els perfils de persones del país sense feina als llocs de treball que s’han de cobrir.

SINCRONITZACIÓ

En plena sintonia amb els altres responsables dels camps de neu i amb el Govern, Rafel va valorar la facilitat burocràtica que suposa incorporar una persona del país respecte dels aspirants que resideixin més enllà de les fronteres andorranes. “No t’has de preocupar pels tràmits d’immigració o l’allotjament”, va afirmar. De fet, la pauta marcada és concertar els serveis en funció de la proximitat del domicili del sol·licitant. Primer la parròquia, després el país i seguidament Espanya i altres.