400.000 euros per portar esquiadors

Autor: Irene Casasayas
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 24 de Setembre de 2010

Serà a partir del gener quan els primers vols provinents de Madrid, Vigo i Lisboa arribin a l’aeroport de Lleida-Alguaire per fer la principal funció per a la qual va ser concebuda la infraestructura aèria: portar esquiadors al Pirineu català i andorrà. Amb expectatives de captar més consumidors de neu, el Govern va mantenir les primeres converses sobre l’operació de l’hivern vinent amb Pyrenair aquest estiu.

En aquest contacte entre el ministre de Turisme, Claudi Benet, i el president de la firma aragonesa, Hugo Puigdefàbregas, es va posar sobre la taula la subvenció que hauria d’efectuar Andorra per fer arribar consumidors de neu. Els 400.000    euros que es van sol·licitar aleshores havien de garantir una operació per a pràcticament totes les setmanes d’esquí de la temporada amb clients que es distribuïrien entre Grandvalira i Vallnord.

Fonts properes a les dues parts interessades van explicar, però, que d’ençà de la trobada, encara no s’ha rubricat l’acord de col·laboració i que l’actuació per part de Pyrenair a l’aeroport de la capital del Segrià es podria reduir aproximadament a la meitat del que inicialment s’hauria previst.

El broker aeri preveu la possibilitat d’aterrar a Lleida des de Madrid i des de Vigo els divendres i retornar al punt d’origen els diumenges. Des de Lisboa l’operació serà de diumenge a diumenge allargant l’estada del turista portuguès una setmana.

També Vueling
Les rutes de vol confirmades ahir per part de Ports, Aeroports i Costes de la Generalitat de Catalunya també inclouran les que oferirà Vueling amb el trajecte a Barcelona, que permetrà connectar amb 14 destinacions de la resta d’Espanya i d’Europa, amb l’objectiu d’apropar Lleida a les principals ciutats espanyoles i europees. La companyia catalana canviarà a partir de l’1 de novembre l’horari dels vols a Palma de Mallorca per adaptar-los a la campanya d’esquí. D’aquesta manera respon a una de les peticions del sector que reclamava que els horaris dels vols que arribin a Alguaire estiguin adaptats als de les estacions d’esquí. Precisament és aquesta la filosofia de Pyrenair, que predica una sèrie d’avantatges orientats totalment a l’esquiador amb curtes esperes abans de l’enlairament i de recollida de l’equipatge en horaris que permeten a l’usuari arribar per gaudir àmpliament d’uns dies a la neu.

Segons va poder comprovar el Diari, els catàlegs d’hivern de les principals agències de viatges espanyoles incorporen en les seves pàgines la promoció de les estacions de Grandvalira i Vallnord via l’aeroport de Lleida i amb la companyia de l’Aragó. En canvi, no es troba en cap de les publicacions que aquesta opció sigui hores d’ara factible en destinacions com ara Vaquèira-Beret, Boí-Taüll o GranPallars.

De fet, tant la societat aragonesa com Andorra estan en espera que la Generalitat defineixi el rumb o estratègia que ha d’emprendre l’aeroport d’Alguaire quant a la gestió dels turistes. Pyrenair també espera conèixer com queda el pacte entre els agents turístics del Principat i el Govern andorrà respecte dels programes de vol, trasllat a pistes d’esquí i altres activitats.

Cal recordar que Pyrenair va fer a final de la temporada passada la primera operació a la infraestructura de Lleida, en què es va traslladar una quarantena de periodistes especialitzats en el mercat de la neu.

pdf3.jpg