Andorra avala els nous Objectius del Mil·leni de l’ONU

Autor: Redacció
Font: Més Andorra
Publicat el: 24 de Setembre de 2010

El ministre d’Afers Exteriors, Xavier Espot, va expressar el suport del Govern d’Andorra al document final de la cimera de l’ONU sobre els Objectius de desenvolupament del Mil·leni. En el seu discurs a la reunió plenària d’alt nivell de l’Assemblea General de l’ONU, Espot va repassar els progressos assolits i va subratllar que el camí que queda per fer és encara llarg i difícil.

En aquest sentit, el ministre andorrà va explicar que els Objectius del Mil·leni són considerats prioritats sectorials de la cooperació del país en el Pla Rector de la Cooperació, i va comentar que «la solidaritat entre els éssers humans és un principi que promou Andorra, tant a l’escala governamental com a l’escala associativa, ja que les associacions andorranes també aporten el seu granet de sorra per complir els Objectius del Mil·leni». Així mateix, va manifestar que «un 23% dels recursos financers del Ministeri d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals es destina a la cooperació al desenvolupament».

D’altra banda, Espot aprofita l’estada a les Nacions Unides per seguir treballant en l’àmbit de l’intercanvi d’informació fiscal. Així, es va reunir amb el seu homòleg australià i s’ha de reunir amb el representant d’Alemanya. També es va reunir amb el ministre espanyol, Miguel Ángel Moratinos, per tractar el reconeixment de Kosovo i la propera visita de Moratinos a Andorra la propera tardor. El cap de Govern, Jaume Bartumeu, també ha viatjat a Nova York per participar en la cimera de l’ONU.

pdf3.jpg