Comencen les visites a les escoles

Autor: M.S.C.
Font: Bon Dia
Publicat el: 21 de Setembre de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, i la ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, han començat aquest dilluns les visites als centres escolars dels tres sistemes educatius. En aquest cas, han estat les escoles Andorrana i Francesa de maternal i primera ensenyança de Canillo les que han rebut els responsables polítics.

I precisament respecte d’aquests centres, la ministra d’Educació ha avançat que la construcció de les noves escoles no serà una realitat immediata.

Ara s’ha començat a treballar en la construcció dels centres, però, de fet, el començament de les obres està subjecte “a l’aprovació del pressupost”. Al mateix temps, Vela ha remarcat la necessitat de fer un bon projecte i amb aquest objectiu ha demanat la implicació dels dos centres.

La ministra també ha indicat que el Govern ha de valorar la proposta de cedir els actuals barracons que ocupen les dues escoles al Comú, tal com ha demanat el cònsol major de Canillo, Enric Casadevall. Respecte d’aquesta qüestió, també ha deixat clar que hi ha temps per valorar-ho ja que les instal·lacions no quedaran lliures fins d’aquí un temps.

Les escoles d’Encamp i el Liceu

Bartumeu i Vela també es s’han desplaçat a les escoles Espanyola i Francesa de maternal i primera ensenyança d’Encamp. En aquest cas, Vela ha explicat que les autoritats franceses estan fent una anàlisi dels terrenys de Prada de Moles, la parcel·la que el Govern va a posar a disposició de França per construir-hi el Liceu, i de les necessitats que ha de cobrir el nou edifici.

Aquests estudis estaran enllestits a finals d’any i, per tant, la construcció del nou centre avança segons el calendari fixat. Tot i així, el Comú d’Encamp va oferir un terreny alternatiu per si la parcel·la de Prada de Moles no cobreix les necessitats. Al mateix temps, quan el Govern disposi de pressupost es tirarà endavant l’ampliació de l’escola de maternal i primera ensenyança d’Encamp. En aquest centre és on el ministeri té previst ubicar la cuina centralitzada de forma definitiva.

La ministra d’Educació també ha exposat que l’executiu ja té planificada l’ampliació de l’escola de maternal i primera ensenyança d’Ordino. Així mateix, ha recordat que s’està fent una anàlisi dels tres sistemes educatius per detectar les necessitats que té cada centre.

En la visita a les escoles de Canillo i Encamp, Bartumeu i Vela han estat acompanyats per la secretària d’Estat d’Educació, Dolors Carmona, el conseller d’Educació espanyol, Bartolomé Bauçà, i el delegat de l’Ensenyament Francès, Michel Maginot.

pdf3.jpg