Vela demana la implicació de les escoles de Canillo per definir el projecte del nou centre

Autor: E.O.G.
Font: Més Andorra
Publicat el: 21 de Setembre de 2010

La ministra d’Educació, Susanna Vela, va demanar la implicació dels actuals centres de Canillo en la definició del futur projecte d’escoles. Vela va explicar que la redacció del projecte i les obres començaran quan tinguin pressupost. De la cessió dels terrenys per part del Comú canillenc i de la petició d’aquest de rebre en contrapartida els actuals edificis que alberguen les escoles, la titular d’Educació va manifestar que s’estava estudiant la possibilitat, però que encara hi ha temps per prendre una decisió, ja que com a molt aviat el nou centre no entrarà en funcionament fins d’aquí a quatre anys.

Un altre dels projectes que està en  a l’espera que s’aprovi el pressupost és el d’ampliació de les escoles maternal i de primera ensenyança d’Encamp –aprofitant els terrenys ocupat pels barracons –, on s’ha d’ubicar la cuina centralitzada. En aquest sentit, la ministra va negar que s’estudiés fer un nou centre a la parròquia encampadana, a excepció del nou Lycée. D’aquest, Vela va comentar que les autoritats franceses estaven estudiant la idoneïtat del terreny proposat, la Prada de Moles, i que a finals d’any, o com a molt al gener vinent, les característiques de l’edifici estarien definides.

A tots aquests projectes s’ha d’afegir el d’ampliació de l’escola de maternal  i primera ensenyança d’Ordino. La ministra d’Educació va dir que es continuarà estudiant les necessitats del país en aquest camp per establir un pla a més llarg termini.

Vela va fer aquestes explicacions en el marc de les visites que ella mateixa i el cap de Govern, Jaume Bartumeu, van iniciar ahir als diferents centres educatius del país. Així, ahir van visitar les escoles andorrana i francesa de Canillo de maternal i primera ensenyança, i l’espanyola i la francesa d’Encamp, també de maternal i primera ensenyança. Avui les autoritats visitaran l’escola andorrana d’Ordino i la francesa i andorrana de la Massana.

pdf3.jpg