L’Escola de Maternal d’Encamp s’ampliarà i no se’n farà una de nova

Autor: Pepa Gallego
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 21 de Setembre de 2010

Ja són dues les negatives que l’Executiu ha donat per ubicar la que anava a ser la nova Escola de Maternal i de Primera Ensenyança d’Encamp. En un primer moment i per motius econòmics es va negar la ubicació en un terreny de Prada de Moles que va proposar el Comú i, segons les declaracions efectuades ahir per la ministra d’Educació, Susanna Vela, es descarta també el terreny de l’Oratori apuntat pel Comú per a les noves instal.lacions educatives. Vela, amb la visita efectuada ahir amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, a diferents centres escolars de Canillo i Encamp, va explicar que el que es pretén és ampliar l’actual Escola de Maternal i de Primera Ensenyança de la parròquia encampadana.

Una ampliació que preveu ubicar la cuina centralitzada i que s’ampliïn les aules i els patis, i que com la resta de totes les instal.lacions educatives depèn de l’aprovació pressupostària. El cònsol d’Encamp, Miquel Alís, va manifestar que és el Govern el que ha de dir si té prou en l’ampliació del centre. Pel que fa al desdoblament del Lycée, també a Encamp, la ministra va confirmar ahir que s’ubicarà a Prada de Moles i que les autoritats franceses estan estudiant el projecte de construcció. “Cap a finals d’any se sabrà com ha de ser l’edifici i quines necessitats ha de cobrir”, va dir Vela.

En el cas de Canillo on, després de l’aprovació de cessió dels terrenys s’espera construir un centre per albergar els primers cicles de l°Escola Andorrana i Francesa, la ministra va explicar que el projecte s’iniciarà ja, però que les obres depenen també de l’aprovació pressupostària. Pel que fa a la cessió de l’antiga escola per al comú de Canillo, Vela va explicar que com que la construcció del nou centre trigarà quatre anys, hi haurà temps per estudiar la proposta feta per la corporació. Demà continuen les visites a escoles de la Massana i a Ordino, En aquesta es preveu l’ampliació de l’Escola de Maternal i primera Ensenyança.

pdf3.jpg