Més aules a la primària d’Encamp i Ordino

Autor: D.M.
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 21 de Setembre de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, i la ministra d’Educació, Susanna Vela, van visitar ahir les escoles francesa i andorrana de Canillo i la francesa i l’espanyola d’Encamp. Avui acudiran a l’escola andorrana d’Ordino de segona ensenyança i a les escoles de la Massana, l’andorrana i la francesa. La titular d’Educació va comentar alguns dels projectes en matèria d’infraestructures escolars que té ara mateix el Govern sobre la taula, deixant clar que tot depèn del futur del pressupost del 2011.

Més enllà de la nova escola de Canillo, per a la qual ja hi ha terreny, Vela va indicar que la construcció de nous centres escolars dependrà del “treball d’estratègia, de planificació, d’anàlisi dels sistemes educatius”. Després, l’executiu també té projectada l’ampliació de les escoles andorranes de maternal i primera ensenyança d’Encamp i d’Ordino. La primera, que es farà en els terrenys que ocupaven els prefabricats, acollirà més aules i també la cuina centralitzada per elaborar els menús dels nens amb intoleràncies alimentàries.

Susanna Vela també es va referir al desdoblament del Lycée. La ministra va assenyalar que el terreny amb el qual es treballa és el de Prada de Moles, malgrat el comú ha posat un altre opció damunt la taula. “Si Prada de Moles no arriba a complir les necessitats  de les autoritats franceses hi ha un altre terreny per ser analitzat”, va comentar. En qualsevol cas, va assenyalar que França està treballant a Prada de Moles i que “a final d’any comptaran ja amb aquesta primera qualificació de quin tipus d’edifici poden construir en aquest terreny”. Finalment, va manifestar que fins a final de mes el ministeri no disposarà de dades definitives sobre el nombre d’alumnes i de si, finalment, hi ha més estudiants o no a les aules.

pdf3.jpg