El Govern aprova el reglament per protegir la capa d’ozó i evitar l’efecte hivernacle

Autor: ALEIX TUGAS
Font: diari d'andorra
Publicat el: 17 de Setembre de 2010

L’executiu va anunciar ahir al matí l’aprovació d’un reglament que dóna compliment al protocol de Montreal, acordat l’any 1987, per a la protecció de la capa d’ozó. La presentació la va fer el ministre de Medi Ambient i Patrimoni Natural, Vicenç Alay, que va destacar que el text serviria per reduir la producció de gasos d’efecte hivernacle.

El nou text, que s’emmarca en la llei de contaminació atmosfèrica, prohibeix a les empreses la producció de substàncies i dispositius que emetin partícules que ataquen l’ozó de l’estratosfera, destinada a filtrar els raigs ultraviolats del sol. Així mateix, limita la importació i l’exportació de les mercaderies que puguin tenir algun impacte en el medi ambient, i la permet només per a destruir o recuperar les substàncies nocives. Alay va precisar que el text en qüestió afectarà sobretot empreses que treballin amb màquines refrigeradores, extintors o pesticides per a l’agricultura.

A banda del reglament, el Govern va aprofitar per presentar la campanya que engegarà amb la col·laboració del programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (UNEP). Es tracta de difondre entre els infants la importància de protegir la capa d’ozó a través d’un còmic, fer que els nens adquireixin consciència mediambiental.

pdf3.jpg