El Govern aprova un reglament sobre les substàncies que esgoten la capa d’ozó

Autor: REDACCIÓ
Font: més andorra
Publicat el: 17 de Setembre de 2010

L’Executiu va aprovar un reglament sobre les substàncies que esgoten la capa d’ozó i sobre determinats gasos d’efecte hivernacle. Aquest text legal va entrar en vigor ahir coincidint amb el Dia Internacional per la protecció de la capa d’ozó.

El reglament regula la producció, la importació, l’exportació, la posada al mercat, la manipulació, la recuperació i la destrucció de les substàncies que esgoten la capa d’ozó.

Segons va explicar el ministre de Medi Ambient, Vicenç Alay, el reglament recull les disposicions regulades al Conveni de Viena i al Protocol de Montreal, dos textos de caràcter universal signats per tots els països del món. De fet, el Principat va ser un dels darrers de signar el Protocol de Monreal, procés que es va realitzar a l’abril del 2009.

El reglament aprovat estipula, entre altres aspectes, que les empreses d’Andorra que treballin amb aquestes substàncies perjudicials per a la capa d’ozó tenen temps fins al 31 de desembre per a regularitzar la seva situació. Tanmateix, en un termini de tres anys les empreses han de garantir la certificació del personal.

Alay va afirmar que el forat de la capa d’ozó que es va detectar als anys 70 està aturant la seva destrucció i es preveu que el 2080 tingui el mateix nivell que el 1950. En la seva opinió, això ha estat possible gràcies a la reacció de la comunitat internacional.

pdf3.jpg