La cuina centralitzada dóna servei a uns 40 d’alumnes amb alteracions alimentàries

Autor: ANA
Font: més andorra
Publicat el: 17 de Setembre de 2010

La cuina centralitzada de la Covanella, que prepara els menús per a alumnes amb alteracions alimentàries, ja dóna servei a prop d’una quarantena d’alumnes. Així ho va dir el president de l’Associació de Pares de l’Escola Andorrana (Apea), Josep Vilaplana, en la signatura del conveni per a la cessió i la gestió de la cuina centralitzada, que va tenir lloc ahir.

Va especificar que el nombre d’alumnes que es calcula que faran ús d’aquest servei més endavant pot arribar prop del centenar. El preu del menú és d’uns 70 euros mensuals i l’empresa que els prepara és el Rebost del Padrí.

Tant el president de l’Apaea com la ministra d’Educació, Susanna Vela, van coincidir a remarcar que el servei va dirigit als alumnes de tots els centres andorrans i no només de l’Escola Andorrana i que, de fet, dels prop de 40 alumnes que ja en fan ús, alguns són d’altres escoles. Vilaplana va apuntar que el fet que se centralitzi en un sol espai permet abaratir els costos i oferir un preu al voltant del 70 euros, més equilibrat als menús de la resta d’alumnes. De tota manera, van recordar que per a les famílies que no poden pagar- ho hi ha ajuts econòmics.

Durant aquest primer curs del funcionament de la cuina per a tots els alumnes d’Andorra, l’Apea es farà càrrec de la gestió del servei, però la voluntat és que de cara a l’any vinent es creï un ens gestor. La ubicació de la cuina als mòduls prefabricats d’Ordino també és provisional, i «si l’any que ve hi ha pressupost» es traslladarà a l’escola de maternal i primària d’Encamp. Vilaplana va dir que s’intenta dur a terme aquest projecte amb la millor qualitat i seguretat per als usuaris, i que per a això cal la il·lusió de tots, la implicació i responsabilitat i la formació d’un protocol, que la ministra va avançar que podria aprovar-se d’aquí a dues setmanes.

pdf3.jpg