El Govern intentarà treure algun dels diumenges de tancament dels comerços

Autor: PERE MOLINÉ
Font: més andorra
Publicat el: 17 de Setembre de 2010

La nova presidenta de la Federació d’Associacions de Comerciants d’Andorra (FACA), Susagna Venable, i el vocal d’aquesta entitat i representant de l’Associació de Comerciants del carrer Maria Pla, Albert Ginesta, es van reunir ahir amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el ministre de Turisme i Comerç, Claude Benet.

D’aquesta reunió es va sortir amb un compromís per part de l’Executiu de reduir el nombre de diumenges de tancament obligatori dels comerços a la tarda. Segons va explicar Venable, no es va especificar quina data podria ser l’elegida.

Els propers diumenges que segons el Decret d’horaris comercials els establiments comercials han de tancar a les tardes són el 19 i el 26 de setembre (data aquesta última que coincideix amb el pont de la Mercè de Barcelona), el 17 i el 24 d’octubre i el 21 de novembre. La nova presidenta de la Federació d’Associacions de Comerciants d’Andorra va afirmar que «la reunió ha estat molt cordial» i va afegir que tant l’entitat com l’Executiu s’han marcat l’objectiu de treballar conjuntament respecte als horaris comercials de l’any vinent.

Segons Venable, «es tindrà en compte la proposta de la FACA que els treballadors del sector del comerç puguin gaudir de deu diumenges festius l’any.

Sobre el Decret de tancament dels comerços durant vuit diumenges a la tarda a partir de les dues del migdia, el cap de Govern va comentar als representants de la FACA que en breu es tindrà el resultat d’una enquesta encarregada a l’Institut d’Estudis Andorrans sobre la repercussió que ha tingut aquesta mesura. Jaume Bartumeu va reiterar la voluntat de l’Executiu de permetre als treballadors d’aquest sector compaginar la vida laboral amb la professional.

D’altra banda, durant la reunió els membres de la FACA van exposar al cap de Govern i al ministre de Turisme i Comerç les dificultats per les quals està passant el sector a causa de la crisi econòmica. En aquest sentit, Jaume Bartumeu va reiterar el suport del Govern al comerç i va fer referència a les conclusions de la Taula de Diàleg per un pacte per al Treball i el Desenvolupament Econòmic, amb l’aprovació del Pla de reactivació del comerç. A més a més, Bartumeu va explicar als membres de la Federació d’Associacions de Comerciants d’Andorra que el Govern ha acordat accions de dinamització de les principals vies comercials d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, la primera de les quals tindrà lloc aquest dissabte. Es tracta d’una mostra de vehicles inèdits de la marca Porsche.

pdf3.jpg