El Govern renuncia a obrir el mòdul de menors el 2011 per la falta d’empleats

Autor: marià miño
Font: bon dia
Publicat el: 16 de Setembre de 2010

El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, va informar ahir que l’obertura del mòdul de menors s’ajornarà, com a mínim, fins al 2012. Bartolomé va al·legar que l’any vinent “no es podrà cobrir els requeriments de personal” com a conseqüència de les polítiques de contenció previstes al pressupost.

D’aquesta manera, l’executiu rectifica l’anunci del ministeri d’Interior que el mòdul estaria operatiu amb sis cel·les a partir d’aquesta tardor, un fet que va provocar la indignació dels agents penitenciaris i les crítiques dels sindicats.

Els representants del col·lectiu ja van denunciar la impossibilitat de fer-se càrrec del mòdul de menors amb la plantilla actual i van reclamar més personal quan Interior va fer l’anunci. Així mateix, el Sindicat d’Institucions Penitenciàries (SIP) va assegurar que obrir a la tardor no era factible, ja que a més de la falta de personal calia proveir l’espai del material necessari.

Sobre aquesta qüestió, Bartolomé va afirmar que la construcció del centre de menors estarà llesta l’últim trimestre d’aquest any, mentre que “els compromisos quant a la compra de material es podran allargar més”. Bartolomé també va admetre que l’assumpte “ha despertat interès i preocupació al cos, perquè és una instal·lació molt gran i suposa contractació d’agents i de personal especialitzat”.

Cal recordar que, de cara al proper exercici, el Govern preveu contractar set treballadors públics, una xifra que coincideix amb el nombre de jubilacions. Així, el portaveu de l’executiu va explicar que “fent un exercici de responsabilitat, hem prioritzat altres àmbits d’actuació”. A més, Bartolomé va apuntar que optar per la mobilitat de personal d’altres àrees tampoc no era una opció viable, ja que “l’actual Llei de la funció pública no dóna prou eines per poder-la realitzar de forma eficaç i motivadora”.

‘Cas Meritxell Mateu’
D’altra banda, la Batllia ha donat la raó al Govern en el cas Meritxell Mateu i ha sentenciat que l’exministra no pot mantenir la condició de funcionària. La justícia invalida així l’acord de l’anterior executiu pel qual es consolidava l’estat funcionarial de Mateu. Segons va informar Bartolomé en la compareixença posterior a la sessió de consell de ministres d’ahir, el Govern no prendrà cap decisió respecte d’això fins que no hi hagi una sentència ferma, ja que la Batllia també ha declarat ajustat a dret el recurs presentat per l’exministra.

Moviments diplomàtics
El Govern va anunciar ahir la renúncia d’Imma Tor com a ambaixadora d’Andorra davant de la Unió Europea. Bartolomé va assegurar que “no hi ha hagut desavinença política com a motor principal” de la dimissió i va al·legar raons personals i professionals. En aquest sentit, el portaveu de l’executiu va assegurar: “Des de finals de juliol sabíem que volia optar a un organisme internacional.”

Finalment, el Govern va informar que l’ambaixador Jordi Torres Falcó va presentar ahir les cartes credencials al secretari general del Consell d’Europa, Thorbjorn Jagland, com a representant permanent d’Andorra al Consell d’Europa.

Analitzen si es pot assumir la despesa social dels comuns
El Govern estudiarà la viabilitat econòmica de fer-se càrrec de les despeses socials dels comuns, sigui globalment o parcialment. El portaveu de l’executiu, Bruno Bartolomé, va afirmar ahir, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, que no es poden arribar “a comprometre a fer actuacions, tot i coincidir en la voluntat i entendre les demandes” de les corporacions. Bartolomé va explicar que l’executiu havia estat “molt atent a les demandes” dels comuns en la reunió de dimarts i va afegir que estudiarà “l’import i l’impacte que té la proposta per si es pot assumir o no”. El 5 d’octubre, en la propera reunió prevista, seguiran tractant de la qüestió “per trobar-hi una solució satisfactòria”.

Liciten obra pública per valor de 560.000 euros
El Govern va aprovar ahir licitacions d’obres públiques per valor de 560.000 euros. Les licitacions són pels treballs de control de qualitat de l’eixamplament i rectificació de la CG-2 entre la urbanització Valira Nova i la cruïlla de la desviació d’Encamp; els treballs de control de qualitat a la rotonda de la CG-3 a la sortida d’Escaldes-Engordany; les feines de control de qualitat del desdoblament de la CG-3 al nucli urbà d’Escaldes entre el carrer Josep Viladomat i l’avinguda del Pessebre, i les obres d’estabilització directa de zones puntuals del Roc del Quer.

D’altra banda, l’executiu va acordar atorgar cinc beques d’ensenyament superior, per valor de 26.000 euros, i un ajut de 54.000 euros a l’Escola Universitària d’Infermeria.

pdf3.jpg