La Taula de la Funció Pública detecta els punts febles del sistema GAdA

Autor: M. S. C.
Font: bon dia
Publicat el: 15 de Setembre de 2010

La quarta sessió plenària de la Taula de la Funció Pública ha servit per analitzar el sistema de gestió de l’acompliment (GAdA) i la carrera professional dels funcionaris, a més d’altres qüestions com la mobilitat i el sistema retributiu.

L’actual Llei de la funció pública té algunes disfuncions, que no han servit per promoure els mateixos principis del text, segons ha afirmat el president de la taula, Bruno Bartolomé. Així, durant la reunió s’han detectat els punts febles d’aquests quatre elements. Aquesta anàlisi durarà unes dues o tres sessions i, si hi ha coincidència entre totes les parts, es plantejarà els aspectes que cal substituir.

Bartolomé ha remarcat que tots els participants coincideixen que les eines actuals no són suficients per complir els principis de la Llei de la funció pública. Així, el portaveu de la plataforma sindical, Gabriel Ubach, ha recordat que el GAdA és un model que provoca descontentament entre els assalariats i que cal un sistema clar que no pugui ser utilitzat de forma arbitrària pel partit polític o el comandament de torn.

Juntament amb aquesta demanda, des dels sindicats també és reclama un GAdA viable ja que, segons ha recordat Ubach, el mateix exministre d’Economia i Finances Ferran Mirapeix va admetre que l’actual sistema no es podria mantenir en el futur.

Per aquest motiu, els funcionaris demanen un model que permeti assegurar el creixement de la funció pública i al mateix temps mantenir el poder adquisitiu dels treballadors. En aquest sentit, el portaveu dels funcionaris ha destacat que això és possible de la mateixa manera que ho va ser amb la mútua, ja que fent una gestió diferent s’ha obtingut superàvit.

Ubach creu que la Taula de la Funció Pública donarà fruits positius, ja que la voluntat de totes les parts és aportar solucions als esculls que apareguin. La intenció, segons el representant dels treballadors, “no és quedar-se amb el blanc o el negre, sinó buscar el cafè amb llet” i trobar acords no traumàtics. Altres qüestions de què es tractarà són les jubilacions, els drets sindicals i el reglament disciplinari.

pdf3.jpg