Els cònsols volen que el Govern s’encarregui de les competències en materia social

Autor: ana
Font: més andorra
Publicat el: 15 de Setembre de 2010

La segona reunió entre el Govern i els cònsols va servir perquè els mandataris parroquials lliuressin el document consensuat sobre les competències que creuen que hauria d’assumir l’Administració central i les que haurien de mantenir els comuns.

El portaveu dels cònsols, Enric Casadevall, va explicar a la sortida que «hi ha hagut coincidència que hi ha coses que fem i que no hauríem de fer» i va declarar que tot el que és social «hauria de ser igual per a totes les parròquies », és a dir, tenir el mateix cost per a tothom i, per tant, «hauria de donar- ho Govern». Casadevall va posar l’exemple de la diferència de preus que hi ha segons quina sigui la parròquia entre escoles bressols, esplais o transport públic.

Més de dues hores de reunió entre el Govern i els cònsols repassant el llistat de competències i delimitant quines han de ser d’uns o dels altres. A la sortida de la trobada, el cònsol major de Canillo que actuava com a portaveu, Enric Casadevall, va explicar que de tot el llistat de competències va ser l’article 4 apartat 12 que tracta sobre l’organització i promoció d’activitats socials, culturals, esportives i d’educació física no escolar i de les festes «el que haurem d’afinar més, el que s’ha d’aclarir bé, perquè hem fet coses que no havíem de fer».

El cònsol canillenc va explicar que «els serveis socials que donem els comuns haurien de ser iguals per a tothom, i perquè això sigui així ho hauria de donar el Govern ». Casadevall va posar com exemple els preus de les escoles bressol –diferents a les diverses parròquies–, els esplais, les ajudes a la gent gran o fins i tot el transport públic «que és una competència clara del Govern », però que hi ha hagut comuns que han hagut d’ampliar el servei perquè no en tenien prou amb el que hi havia. «El que és social hauria de ser igual a totes les parròquies i ho hauria de donar Govern», va concloure.

Enric Casadevall va constatar per part del Govern bona sintonia i que «coincidim que hi ha coses que fem (els comuns) i que no hauríem de fer». El portaveu dels cònsols va explicar que a la propera reunió prevista per a principis del mes d’octubre hauran de rebre el retorn del Govern sobre la delimitació de competències proposada des dels comuns. Un cop finalitzat aquest debat, s’entrarà en el de les transferències.

pdf3.jpg