La propera Taula de la Funció Pública treballarà la millora de la carrera professional

Autor: ana
Font: més andorra
Publicat el: 15 de Setembre de 2010

La quarta reunió de la Taula de la Funció Pública, que va tenir lloc ahir, va servir per identificar les mancances en el sistema de retribució i la carrera professional dels funcionaris. Així ho va explicar el president de la taula, Bruno Bartolomé, que va afegir que «sobre la base de les mancances, de cara a la propera reunió es començarà a treballar en propostes de millora pel que fa a la carrera professional i al sistema d’avaluació Gada».

En aquesta sessió es va tractar un paquet de quatre elements relacionats entre si: la mobilitat, la carrera professional, el Gada i el sistema retributiu.

Bruno Bartolomé va explicar que «durant la reunió s’han identificat els punts forts i febles sobre aquests quatre àmbits, de manera que a les properes dues o tres sessions es treballarà en les propostes de millora».

A la propera sessió, el 28 de setembre, es centraran en la carrera professional i el Gada. En aquest sentit, Bartolomé va manifestar que «actualment la trajectòria professional ha quedat contaminada amb l’avaluació del Gada, que és el que permet créixer en cada franja professional». Amb la revisió de la llei es pretén ampliar el ventall de possibilitats perquè el progrés de la carrera professional inclogui altres elements de valoració de la tasca feta pels funcionaris, de manera que augmenti la motivació i la implicació del treballador. Amb l’actual sistema, segons Bartolomé, «els funcionaris no perceben una vinculació clara que valori els coneixements, l’experiència o el compromís. Per aquest motiu, és important buscar altres elements de mesura que puguin valorar l’acompliment i aportació al lloc de treball».

Bartolomé va destacar «l’entesa de tots els membres de la taula a l’hora d’identificar els problemes que presenta la llei», i va reconèixer que «la tasca difícil serà la de definir les propostes de millora». Unes orientacions que es veuran reflectides a l’informe que es presentarà al Consell General per tal de modificar la llei.

pdf3.jpg