Bartumeu defensa que la crisi obliga a “reforçar l’atenció social” a la gent

Autor: GABRIEL PÉREZ
Font: diari d'andorra
Publicat el: 10 de Setembre de 2010

La sortida de Cristina Rodríguez del ministeri de Salut, Benestar i Treball i l’entrada de Sílvia Bonet només suposarà un canvi en l’ocupant de la cartera, però no pas en la seva línia política.

Així ho va assegurar ahir el cap de Govern, Jaume Bartumeu, durant l’acte de presa de possessió de Bonet, on va assegurar que l’objectiu de cara als mesos vinents passa per “reforçar la protecció i l’atenció social de les persones perquè la crisi així ens ho exigeix”. El màxim responsable de l’executiu va apuntar que “l’equip polític” –secretaris d’Estat, va aclarir– continuarà en els seus càrrecs, i va assegurar que els altres relleus dependran “del que parlem la ministra i jo”.

Bartumeu eludia així les preguntes sobre la substitució de Carlos Constante com a director de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell i la possible contractació com a assessor del ministeri de José Cuervo, un metge vinculat al PSC –proper a José Monti – lla–, que actualment és el representant de la Generalitat a Madrid. “Si la ministra creu que cal algun canvi ho comentarà durant les nostres reunions”, va limitarse a manifestar.

Igual d’esquiva sobre els més que possibles canvis es va mostrar la mateixa Bonet, que va justificar- ho indicant que “em trobo encara en una fase de situació d’analitzar quins són els projectes que estan en marxa”. Per això, va indicar, considerava prematur poder plantejar possibles actuacions o relleus que, en tot cas, també va apuntar que “s’hauran de valorar en el consell de ministres”. La nova titular de Salut, Benestar i Treball sí que va explicar que ha mantingut contactes amb la seva predecessora per “informar- me de la situació”.

DUES MINISTRES, UNA LÍNIA

Durant la presa de possessió, Bartumeu va voler remarcar que el canvi de titular al ministeri no suposarà cap canvi en la política que s’aplica, ja que “la línia continuarà sent la que es va marcar amb el resultat electoral i amb el discurs d’investidura”. El cap de Govern va assegurar que això “ho marca el nostre programa electoral i no pas els ministres”. El màxim responsable de l’executiu va posar en relleu durant el seu discurs que “la Constitució ens permet veure que tenim una feina important per endavant, ja que ens diu que Andorra ha de ser un Estat de dret democràtic i social però falten reformes per a la protecció de les persones”.

Per això, el líder socialdemòcrata va voler donar una gran importància a la tasca que haurà de desenvolupar Bonet, ja que “té una responsabilitat extraordinària” perquè el seu ministeri “és transcendental en el desenvolupament de la Constitució”.

pdf3.jpg