Bartumeu es reuneix avui amb ApC i PS per negociar el Pressupost

Autor:
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 9 de Setembre de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, es reunirà aquesta tarda, a les cinc, amb els representants d’ApC i el Grup Socialdemòcrata per tal d’avançar en la negociació del projecte de llei de Pressupost 2011, que serà presentant en les pròximes setmanes, enfocant les converses inicials en les línies mestres del futur articulat, que marcarà si hi ha o no anticipades. De fet, el mateix Bartumeu va mostrar-se ahir conscient d’aquesta realitat durant la jornada de Meritxell, manifestant que la reunió “permetrà començar a veure com anem avançant en la línia que ens ha aconsellat el Síndic”, és a dir, la d’aconseguir el consens, fins al punt que marcarà un punt d’inflexió en la situació política.

Bartumeu va afirmar que acudeix a la trobada amb els grups parlamentaris socialdemòcrata i d’Andor- ra pel Canvi amb un optimisme “mesurat i raonable” perquè “s’està esgotant el temps de mantenir les ambigüitats”, i va assegurar que la seva prioritat és que el Pressupost tiri endavant, així com la reforma tributària. El cap de Govern manté així obertes “totes les possibilitats d’esmenar, modificar o reorientar partides” en les línies mestres, però també afronta la negociació conscient que la força minoritària no pot marcar el 100% de la negociació.

El president del Grup Parlamentari ApC, Eusebi Nomen, va instar el Govern a assumir la seva responsabilitat i va demanar novament a Bartumeu que posi sobre la taula “el seu programa concret de Govern”, com va succeir en l’anterior negociació. Nomen va avançar que en el decurs de la reunió de dijous posarà “una prova” al cap de Govern per tal de saber si es pren la negociació seriosament, segons va afirmar, “perquè les paraules se les emporta el vent i en canvi els fets són realitats”.

ENSENYAT S’INCORPORA Una de les novetats de la reunió d’avui, a banda de la inclusió del Grup Socialdemòcrata en la negociació per tal de fer més viable l’entesa a la Casa de la Vall, si aquesta es produeix finalment, és la incorporació del número 4 de la llista nacional d’ApC, Carles Ensenyat, en substitució d’Òscar Encuentra, que va presentar dilluns la seva renúncia de forma presencial davant de Sindicatura després dels esdeveniments al col.legi Sant Ermengol que van sortir a la llum la setmana passada i que van fer que dimitís.

Nomen va assenyalar que la presència d’Ensenyat en substitució d’Encuentra ja va ser comunicada al cap de Govern, que no va posar cap inconvenient per asseure’s amb el nou interlocutor. Pel que fa a la imminent presència de l’encampadà al Consell General, Nomen va afirmar que no s’esperen grans canvis pel fet que «sempre s’ha treballat amb consens i ho continuarem fent».

El president del Grup Reformista, Joan Gabriel, va indicar que també veu esperances en la possibilitat que s’arribi a un acord pressupostari entre PS i ApC, un fet que significaria l’aprovació dels comptes i la conseqüent perllongació de la legislatura que evitaria, en principi, la convocatòria d’anticipades.

pdf3.jpg