Salutació del cap de Govern amb motiu del dia de Meritxell

Autor:
Font:
Publicat el: 7 de Setembre de 2010

logo-govern-color-base

Retorna la festa de Meritxell. Novament, un moment privilegiat per poder adreçar als ciutadans i ciutadanes d’Andorra un missatge positiu en una jornada tan sentida i festiva.

La crisi econòmica s’ha cenyit de fa anys en el nostre entorn andorrà i europeu. Davant els diversos problemes socials que ocasiona la crisi i les famílies que pateixen, amb persones en situació de desocupació involuntària, ens correspon als polítics, especialment als que tenim la responsabilitat del Govern, aquest difícil moment de gestionar el destí del país quan moltes de les decisions queden condicionades per l’endeutament global que dificulta qualsevol gestió política.

Amb sensatesa, amb perseverança i alhora amb confiança de cara al futur, ens toca aquest difícil moment de dirigir el destí públic d’Andorra.

I, malgrat les actuals adversitats, que comporten que algunes decisions no impliquin brillantor, els temps futurs ens donaran la raó per la voluntat de servir l’interès general i per la nova imatge d’austeritat i seny que estem donant en l’àmbit internacional

Perquè, en un esforç institucional conjunt del Govern i del Consell General, hem portat ben lluny Andorra de les males pràctiques i de les males companyies que en feien un país que no cooperava en la lluita contra l’evasió fiscal.

I, ara, Andorra ha de recuperar el terreny perdut, sabent promoure’s en nous mercats i amb nous formats, sent un país més competitiu i renovant-se en l’oferta lúdica, esportiva i turística.

Ens hem d’arremangar i treballar de valent sense defallir i sense deixar-nos vèncer per pessimismes interessats.

Som un país reconegut, de gent exigent i hospitalària, amb un ampli teixit corporatiu i social que hem de fer encara més intens. I hem de treballar pel que realment importa: la qualitat sanitària, una bona oferta educativa i el manteniment i la creació de nous llocs de treball.

Tot menys deixar-nos anar pel pendent del negativisme i de la crítica destructiva que, mancada de raons, només busca enterbolir una situació prou complicada.

Des de l’ètica de la responsabilitat, en aquest dia tan assenyalat, convido a tothom perquè se segueixin amb entusiasme els actes de participació a l’entorn de Meritxell.

Desitjo per a tothom, doncs, una feliç Festa de Meritxell!