La Duana reté dos camions que operaven al país sense permís

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 7 de Setembre de 2010

Els agents de la Duana andorrana van retenir dijous passat dos camions amb matrícula espanyola, que estaven efectuant treballs en una obra d’Andorra sense disposar del pertinent permís del Departament d’Indústria i sense haver estat importats temporalment.

Així ho va explicar ahir el Govern mitjançant un comunicat, en el qual s’informava que l’operació s’emmarca en la política de lluita contra l’intrusisme professional. Els vehicles van poder retornar a territori espanyol després que l’empresa diposités una fiança per a la possible sanció, que podria elevar-se fins als 60.000 euros.

Els fets van tenir lloc dijous passat, quan els agents van intervenir els dos camions que estaven operant sense els permisos corresponents. Els vehicles van ser dipositats aleshores a les dependències de la Duana en espera que s’aixequés la corresponent acta de contenciós. Un cop es van haver valorat i declarat els camions com a importació definitiva, els vehicles van poder retornar a territori espanyol.

Això sí, prèviament, l’empresa va haver de fer un dipòsit per fer front a una eventual sanció. Tal com assenyalava el comunicat emès per l’Executiu, el fet de realitzar operacions de transport intern de mercaderies i persones contravé les disposicions de l’article 19 del reglament d’aplicació de la Llei del codi de Duana (Llei 5/2004, de 14 d’abril). De fet, els vehicles intervinguts eren concretament un parell de camions formigonera, que estaven treballant en unes obres de construcció.

Des del Govern assenyalen que, basant-se en la legalitat vigent, «els vehicles amb matrícula estrangera no poden efectuar operacions de transport a l’interior del país sense comptar amb el permís del Departament d’Indústria i la corresponent importació temporal». A través del comunicat, el Govern manifesta que, amb aquesta actuació dels agents de la Duana sobre uns camions que operaven a dins del país, «es reafirma el compromís adquirit davant del sector econòmic i empresarial del país de fer front a la competència professional deslleial al Principat.

pdf3.jpg