L’ICAB fa seguiment dels nens filipins adoptats

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 7 de Setembre de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, acompanyat de la secretària d’Estat d’Igualtat i Benestar, Magda Mata, es va reunir ahir amb dos representants de l’Autoritat Internacional Central d’Adopcions de les Filipines (ICAB), l’advocada Cielo Rondain i la psiquiatra Aida Muncada.

A Andorra, fins al moment, s’han produït un total de 19 adopcions de menors filipins, i el Govern ha subvencionat amb 7.500 euros un programa filipí que aborda aquesta qüestió.

La trobada es va produir en el marc de la gira que estan duent a terme els membres de l’ICAB per diversos països europeus, amb l’objectiu de comprovar la integració dels menors filipins adoptats. A Andorra, fins a l’actualitat, s’han adoptat 19 menors procedents de la República de les Filipines, i els membres de l’ICAB van aprofitar la trobada amb Bartumeu per qualificar la seva integració «d’excel.lent», tal com va informar l’Executiu a través d’un comunicat.

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va assegurar als membres de l’ICAB que «el Govern continuarà treballant per estrènyer els lligams amb les Filipines, més enllà de les qüestions relacionades amb les adopcions». El Govern va aprovar l’any passat una subvenció de 7.500 euros per ajudar les treballadores socials d’aquell país a difondre una nova llei relativa a les adopcions. La llei en qüestió, que data del 2009, simplifica les adopcions i redueix de 2 anys a 6 mesos el termini perquè un menor sigui declarat «abandonat».

AGRAÏMENT AL RIGOR / En els casos de les adopcions fetes a Andorra, cal destacar que la majoria dels infants són d’edats molt reduïdes. Mata també va voler agrair als membres de l’ICAB el rigor amb el qual les sol.licituds d’adopcions procedents d’Andorra són tractades per les autoritats filipines.

pdf3.jpg