El Govern assegura que l’etapa de la Vuelta portarà a Andorra unes 1.500 persones

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 7 de Setembre de 2010

La Vuelta Ciclista a Espanya portarà demà al Principat unes 1.500 persones i tindrà una important repercussió mediàtica a tot el món. Així ho va assegurar ahir en un comunicat l’Executiu.

L’onzena etapa de la popular cursa començarà a Vilanova i la Geltrú aquest dimecres i es preveu que els corredors arribin a la frontera al voltant de les cinc de la tarda i a la meta a l’estació de Pal a partir de dos quarts i deu minuts de sis de la tarda. Amb motiu de l’esdeveniment, Vallnord obrirà gratuïtament el telecabina que uneix la Massana amb Pal des de les 10 del matí fins a dos quarts de vuit del vespre. A la meta hi seran presents el cap de Govern, Jaume Bartumeu; el ministre de Turisme, Comerç i Indústria, Claude Benet, i el secretari d’Estat d’Esports, Manel Blasi.

Paral·lelament, a l’aparcament del Parc Central de la capital, des de les cinc de la tarda fins a dos quarts de nou del vespre, grans i petits podran gaudir dels simuladors amb bicicletes de corredors professionals, zona de jocs i inflables. Així mateix a partir de les set de la tarda hi haurà un musical inspirat en la pel·lícula Lope.

Des de l’Executiu es va assegurar que els membres de la caravana havien estat informats que l’etapa arribarà a Andorra el dia de la Festivitat Nacional i que els comerços estaran tancats durant la jornada. La sortida de la dotzena etapa tindrà lloc dijous a un quart de dues del migdia des de l’avinguda Tarragona de la capital. Segons l’Executiu aquest horari permetrà a la gent que s’hagi desplaçat a Andorra poder comprar a les botigues del Principat.

Pel que fa a la circulació de vehicles, quedarà interrompuda en diversos trams viaris durant el pas dels corredors. Es tracta de la frontera hispanoandorrana, avinguda Francesc Cairat i Rocafort de Sant Julià, rotonda de la Margineda, avinguda Santa Coloma, Príncep Benlloch, Baixada del Molí i carrer Bonaventura Armengol de la capital, avinguda Consell d’Europa i Fiter i Rossell d’Escaldes i els túnels de Sant Antoni, Erts i Pal de la Massana. La circulació quedarà tancada a partir del pas del cotxe pilot amb banderes vermelles del Servei de Policia i s’obrirà novament després del pas del motorista amb banderes verdes.

Pel que fa a la sortida de dijous, la circulació d’automòbils quedarà interrompuda a partir d’un quart de dues del migdia a l’avinguda Tarragona, Salou, la variant de la Margineda, Sant Julià de Lòria i la frontera amb Espanya.

pdf3.jpg